Poslovi - Oglas za posao

Odgajatelj (m/ž)

Vrsta edukacije VSS
Kategorije:
Iskustvo: Poželjno
Mjesto: Sarajevo
Broj pozicija 1
Jezici:

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

Zeničko-dobojski kanton Javna ustanova

Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica

Broj: 06-0602-68/1-2019

Datum: 05.02.2019. godine 

 

Na osnovu odredbe člana 13. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju ZDK (“Sl. Novine ZDK” br:7/2010),  člana 71. Pravila Javne ustanove Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, Saglasnosti Gradonačelnika broj:02-49758/19 od 28.01.2019. godinei Odluke Upravnog odbora broj 06-0602-67/1-2019 od 01.02.2019. godine, a u cilju realizacije Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za 2018/2019. godinu utvrđenog od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Upravni odbor JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica objavljuje: 

 

JAVNI P O Z I V

 

1. Za prijave za radno mjesto- Odgajatelj na određeno vrijeme (period do tri mjeseca) radi realizacije Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za 2018/2019. godinu.

 

2. Broj izvršilaca će biti određen nakon okončanja upisa djece.

 

3. Na navedeni poziv se mogu prijaviti lica – profesori predškolskog odgoja sa fakultetom VSS ili ekvivalentom prvog studijskog ciklusa bolonjskog studija sa najmanje 180 ECTS bodova, smjer predškolski odgoj i obrazovanje, kao i lica sa VŠ (nastavnici predškolskog odgoja).

 

4. Visinu naknade realizatorima Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja, određuje Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a i regulisaće se posebnim ugovorom.

 

Kandidati su dužni uz prijavu, koju su svojeručno potpisali, s kratkom biografijom, dostaviti i sljedeće dokumente: (originale ili ovjerene kopije):

1. Diplomu sa traženom stručnom spremom

2. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu

3. Rodni list

4. Potvrdu o državljanstvu ne stariju od šest mjeseci 

 

Dodatna dokumentacija:

1. Dokazi o statusu kandidata po osnovu dopunskih prava boraca i članova njihovih porodica u skladu sa Zakonom

2. Dokaz o radnom iskustvu u odgojno - obrazovnoj ustanovi (Potvrda/uvjerenje o radnom stažu ili Ugovor o radu, volontiranju, stručnom osposobljavanju) 

 

Kandidati koji dostave dodatnu dokumentaciju će imati prioritet pri odabiru. Prijava kandidata koji nije dostavio dodatnu dokumentaciju će se smatrati urednom. 

 

Napomena:Izabrani kandidat dužan je prije potpisivanja Ugovora na određeno vrijeme, dostaviti Potvrdu o nekažnjavanju,  Izjavu da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine i ljekarsko uvjerenje, u suprotnom neće doći do potpisivanja Ugovora.

Javni oglas ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Oslobođenje".

Komisija za provođenje javnog oglasa izvršit će izbor i bodovanje kandidata u skladu sa  Kriterijima o procedurama prijema kandidata koji apliciraju po raspisanim javnim konkursima radi zasnivanja radnog odnosa broj:06-0602-702/12018 od 27.12.2018. godine. 

 

Sve tražene dokumente treba dostaviti poštom preporučeno na adresu:

Javna ustanova Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, Ezhera Eze Arnautovića br. 5. 72000 Zenica,sa naznakom ”Poziv za popunu radnih mjesta u Programu obaveznog predškolskog odgoja iobrazovanja” - NE OTVARATI 

 

Nepotpune, neuredne i nepravovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

 

Oglas je preuzet sa zvanične web stranice gore navedene institucije ili iz drugih izvora oglašavanja. 

07.02.2019