Poslovi - Oglas za posao

Profesor njemačkog jezika (m/ž)

Vrsta edukacije VSS
Kategorije: Filozofski fakultet
Iskustvo: Bez iskustva
Mjesto: Kozarska Dubica
Broj pozicija 1
Jezici:

Profesor njemačkog jezika - Srednjoškolski centar“Nikola Tesla“ KOZARSKA DUBICA

Lokacija: Prijedor



Profesor njemačkog jezika, 18 časova,na određeno vrijeme, do 30.06.2018.godine,  

Svi kandidati  moraju ispunjavati opšte  uslove predviđene Zakonom  o  radu(„Sl.glasnik RS“br.1/16)  ,kao i uslove iz člana 75.Zakona  o srednjem  obrazovanju i vaspitanju (Sl.glasnik RS br.74/08 , 106/09 , 104/11 i 33/14), Pravilnika  o vrsti stručne spreme nastavnika i saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama (Sl.glasnik RS br.29/12,80/14 i 83/15) ,Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji („Sl.glasnik Republike Srpske broj:34/15). 

Prijem kandidata u radni odnos vršiće se na osnovu Pravilnika o proceduri i kriterjumima prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi(„Sl.glasnik RS“broj 102/14 i 42/16).

POTREBNA DOKUMENTACIJA
Uz obaveznu potpisanu prijavu i kraću biografiju kandidati trebaju dostaviti originale ili  ovjerene fotokopije (ovjera ne smije biti starija od 6 mjeseci)  slijedećih dokumenata kojima se dokazuje ispunjavanje opštih i posebnih uslova.
      
I   Opšti uslovi se dokazuju slijedećom dokumentacijom:
1)Da je državljanin Republike Srpske – uvjerenjem o državljanstvu,
2)Da je punoljetan – izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom  fotokopijom lične karte,
3)  Da je radno sposoban ,a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem  o psihičkoj , fizičkoj i zdravstvenoj  sposobnosti (ne starijim  od 6 mjeseci) izdatom od nadležne ustanove ,koje će  dostaviti  kandidat koji bude odabran po  konkursu,  a prije zasnivanja radnog odnosa;  
4) Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična dijela protiv  dostojanstva ličnosti ,morala ,službene dužnosti ,trgovine ljudima ,zlostavljanja djeteta ,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem .  Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata škola će zatražiti službenim putem ,a prije zasnivanja radnog odnosa.

II   Posebni uslovi se dokazuju dokumentacijom propisanom Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju kao i  Pravilnikom o proceduri i kriterjumima prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi ,a na osnovu kojih će se izvršiti bodovanje i rangiranje prijavljenih kandidata:

1.  Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova i stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,
2. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje na području jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja stručne spreme tražene konkursom;
3. Uvjerenje izdato od  visokoškolske ustanove ili dodatak diplomi o prosječnoj ocjeni tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena , a u izuzetnim slučajevima , ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti predhodno navedna dokumente , prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom fotokopijom indeksa;
4. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko –invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;
5. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko –invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;
6. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko –invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske  ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Dostavljena dokumentacija i drugi dokazi će se bodovati od strane Komisije na način i u skladu sa odredbama Pravilnika o kriterijumima i proceduri  prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi.

Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave
Prijave se mogu dostaviti  poštom ili lično  na sledeću adresu: JU Srednjoškolski centar “Nikola Tesla“, ul.Dositejeva bb, 79240 Kozarska Dubica, sa naznakom „za konkurs“ i navesti radno mjesto na koje se konkuriše (ne otvarati)..
Rok za podnošenje prijave je 8 (osam) dana od dana objavljivanja konkursa posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Neblagovremene i nepotpune prijave , kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa  neće se uzeti u razmatranje, već će se evidentirati ,uz konstataciju da prijave na javni konkurs nisu dostavljene blagovremeno i/ili da nisu potpune, a nakon toga Komisija predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojim se prijava odbacuje.

Sa kandidatima  koji su dostavili potpune i blagovremene prijave ,odnosno koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim konkursom, Komisija za izbor obaviće testiranje i intervju dana 05.03.2018.godine. u 12:00 časova .
Kandidati se neće posebno pozivati na test i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu  u zakazanom terminu,  smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.
Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu se neće vraćati kandidatima.
Škola će pismenim putem obavjestiti sve učesnike o ishodu konkursa .


 

Izvor: Zavod za zapošljavanje RS

23.02.2018