Poslovi - Oglas za posao

Pripravnik - volonter (m/ž)

Vrsta edukacije VSS
Kategorije: Pravo
Iskustvo: Bez iskustva
Mjesto: Banja Luka
Broj pozicija 3
Jezici:

OKRUŽNI PRIVREDNI SUD U BANjOJ LUCI

Gundulićeva 108

78000 Banja Luka

o b j a v lj u j e

 

                                  JAVNI  KONKURS

za popunjavanje  upražnjenog radnog mjesta na određeno vrijeme, prijemom u radni odnos i to:

 

1.Pripravnik - volonter........3 izvršioca

 

Opis poslova:

- obavlja pripravničku praksu u Sudu u skladu sa programom početne obuke, koju utvrđuje Centar za edukaciju sudija i tužilaca Republike Srpske i pod nadžorom sekretara Suda i načelnika Službe za administrativno-tehničke poslove, sudski registar, računovodstvo i informaciono-komunikacione tehnologije - sudskog administratora,

-vodi dnevnik rada u koji svakodnevno unosi podatke o poslovima i referatu na kojima je radio,

-izrađuje nacrte rješenja i drugih odluka u sudskim postupcima pod nadžorom sudije,

-obavlja i druge poslove po naredbi predsjednika Suda, sekretara Suda i načelnika Službe za administrativno-tehničke poslove, sudski registar, računovodstvo i informaciono-komunikacione tehnologije - sudskog administratora.

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

 

Opšti uslovi:

a.) da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine;

b.) da je stariji od 18 godina;

c.) da ima opštu zdravstvenu sposobnost;

d.) da se protiv njega ne vodi krivični postupak, odnosno da nije podignuta optužnica niti je izrečena nepravosnažna sudska presuda;

e.) da nije osuđivan za krivično đelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično đelo koje ga čini nepodobnim OPIS RADNOG MJESTA

 

za obavljanje poslova u republičkom organu uprave;

f.) da nije otpušten iz organa uprave  kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini  tri godine prije objavljivanja konkursa

 

Posebni uslovi:

VII stepen stručne spreme, diplomirani pravnik.

Prijava na javni konkurs i dokumentacija koju je potrebno podnijeti uz prijavu

 

Prijava za učešće na javnom konkursu podnosi se na propisanom Obrascu broj 1 - Prijava na javni konkurs, a koja se može preuzeti u elektronskom obliku na službenoj internet stranici suda ili u štampanom obliku u Okružnom privrednom sud u Banjoj Luci, kancelarija broj 2. na 1. spratu.

 

Uz prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova u originalu ili ovjerenoj fotokopiji i to sljedećih dokumenata:

- lične karte ili pasoša;

- diplome o završenoj stručnoj spremi

 

Ispunjenost drugih uslova navedenih u javnom konkursu kandidat dokazuje izjavom koja je sastavni dio prijave na javni konkurs.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Sa kandidatima koji u potpunosti ispunjavaju uslove iz konkursa, Komisija za prijem radnika će prethodno obaviti intervju, o čemu će kandidati biti blagovremeno obavješteni telefonskim putem na kontakt telefon koji su dužni navesti u prijavi.

 

Rok za podnošenje prijava je 15 dana, od dana objavljivanja konkursa.

Prijave sa potrebnim dokazima se mogu dostaviti  putem pošte na adresu:

„OKRUŽNI PRIVREDNI SUD U BANjOJ LUCI“ ul. Gundulićeva br.108 Banjaluka, sa naznakom: “Prijava na javni konkurs-NE OTVARAJ“, ili neposredno u sud (kancelarija broj 2.  na 1. spratu).

 

Izabrani kandidat dužan je u roku od 7 (sedam) dana od dana objavljivanja rezultata javnog konkursa na oglasnoj tabli suda i službenoj njeb stranici Suda Komisiji dostaviti originale ili ovjerene fotokopije sljedećih dokumenata:

- uvjerenje o državljanstvu Republike Srpske ili BiH;

- uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti;

- diplome o odgovarajućoj stručnoj spremi;

- uvjerenje da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci, ili za krivično đelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u pravosudnoj insituciji, odnosno, organu uprave

 

Ako izabrani kandidat navedene dokaze ne dostavi u propisanom roku, ili ako, na osnovu dostavljenih dokaza, Komisija utvrdi  da kandidat ne ispunjava opšte i posebne uslove, pozvaće sljedećeg kandidata  po broju osvojenih bodova sa liste uspješnih kandidata da postupi u skladu sa gore navedenim.

 

Oglas je preuzet sa zvanične web stranice gore navedene institucije ili iz drugih izvora oglašavanja.

29.02.2020