Poslovi - Oglas za posao

Samostalni stručni saradnik za izradu lokacijskih uslova (m/ž)

Vrsta edukacije VSS
Kategorije:
Iskustvo: Sa iskustvom
Mjesto: Prijedor
Broj pozicija 1
Jezici:

Na osnovu člana 78. stav 1. i člana 160. stav 2. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 97/16), člana 7. stav 2. i člana 43. stav 1. Pravilnika o jedinstvenim procedurama za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 42/17) i Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Gradskoj upravi Grada Prijedora (“Službeni glasnik grada Prijedor”, br. 4/17, 13/18 i 02-12-5/19), gradonačelnik Prijedora raspisuje

 

JAVNI KONKURS

za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u

Gradskoj upravi Grada Prijedora

 

I - Gradonačelnik Prijedora raspisuje Javni konkurs za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u Gradskoj upravi Grada Prijedora na neodređeno vrijeme:

 

- u Odjeljenju za opštu upravu:

1. samostalni stručni saradnik za pružanje pravne pomoći - 1 (jedan) izvršilac,

2. stručni saradnik za poslove mjesne kancelarije - 1 (jedan) izvršilac,

3. stručni saradnik za prijem podnesaka - 1 (jedan) izvršilac;

 

- u Odjeljenju za finansije:

4. viši stručni saradnik za knjigovodstvene poslove - 1 (jedan) izvršilac;

 

- u Odjeljenju za privredu i poljoprivredu:

5. samostalni stručni saradnik za upravno-pravne poslove u oblasti privrede - 1 (jedan) izvršilac;

 

- u Odjeljenju za društvene djelatnosti:

6. samostalni stručni saradnik za obrazovanje i nauku - 1 (jedan) izvršilac;

 

- u Odjeljenju za prostorno uređenje:

7. samostalni stručni saradnik za dokumentaciju, obradu i unos podataka u GIS bazu podataka - 1 (jedan) izvršilac,

8. samostalni stručni saradnik za izradu lokacijskih uslova - 1 (jedan) izvršilac;

 

- u Odjeljenju za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove:

9. viši stručni saradnik za javnu higijenu, hortikulturu i komunalne poslove - 1 (jedan) izvršilac;

 

- u Stručnoj službi gradonačelnika:

10. samostalni stručni saradnik za imovinskopravne poslove - 1 (jedan) izvršilac,

11. stručni saradnik za geodetske poslove - 1 (jedan) izvršilac;

 

- u Odsjeku za inspekcijske poslove:

12. vodni inspektor - 1 (jedan) izvršilac,

13. stručni saradnik za administrativno-tehničke poslove - 1 (jedan) izvršilac;

 

- u Odsjeku za informaciono-komunikacione tehnologije:

14. viši stručni saradnik za računarsku tehniku - 1 (jedan) izvršilac;

 

- u Odsjeku za mjesne zajednice:

15. stručni saradnik za poslove mjesnih zajednica - 1 (jedan) izvršilac,

16. administrativno-tehnički radnik na održavanju objekata Grada izvan sjedišta poslovne zgrade - 1 (jedan) izvršilac.

 

II - Opis poslova

1. Samostalni stručni saradnik za pružanje pravne pomoći: obavlja stručne poslove koji se odnose na pružanje pravne pomoći fizičkim licima u pogledu davanja pravnih savjeta građanima, sastavljanje podnesaka (zahtjevi, predstavke, tužbe, žalbe i dr.), kao i sastavljanje isprava (ugovori, testamenti i dr.), te koordinacija rada sa drugim organizacionim jedinicama u Gradskoj upravi s ciljem racionalnijeg i efi kasnijeg vođenja postupka, sačinjava službene zabilješke o zahtjevima građana koji traže prijem kod gradonačelnika i iste blagovremeno prosljeđuje u Kabinet gradonačelnika, obavlja i druge poslove po nalogu šefa Odsjeka i načelnika Odjeljenja, kojima odgovara za svoj rad.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik pete kategorije, prvog zvanja.

 

2. Stručni saradnik za poslove mjesne kancelarije: odgovara za rad mjesne kancelarije, obavlja poslove matičara za područje koje obuhvata mjesna kancelarija, vodi matične knjige rođenih, vjenčanih i umrlih i knjige državljana za područje koje obuhvata mjesna kancelarija, vrši ispravke i naknadne upise podataka u istima na osnovu rješenja nadležnog organa, obavlja poslove u vezi sa zaključenjem braka, izdaje uvjerenja o činjenicama koje se vode u matičnim knjigama, izdaje radne knjižice, vrši ovjere potpisa, prepisa i rukopisa, vrši poslove dostavne službe na svom području, sastavlja spiskove za upis djece koja podliježu obaveznoj vakcinaciji i druge spiskove za potrebe državnih organa i institucija, obavlja i druge poslove po nalogu šefa Odsjeka i načelnika Odjeljenja, kojima odgovara za svoj rad.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik sedme kategorije, drugog zvanja.

 

3. Stručni saradnik za prijem podnesaka: prima stranke na šalteru i saznaje o njihovoj namjeri za obraćanje Gradskoj upravi, daje sve potrebne informacije strankama, preuzima pripremljenu dokumentaciju i vrši pregled potpunosti i formalne ispravnosti dokumentacije i izdaje potvrdu o prijemu podnesaka, vrši elektronsku obradu primljenih zahtjeva u e-dokumentu, vrši skeniranje istih i prosljeđuje ih dalje na obradu evidentičaru, zakazuje strankama termin za prijem rješenja, uručuje rješenja strankama i obavlja i druge poslove po nalogu šefa Odsjeka i načelnika Odjeljenja, kojima odgovara za svoj rad.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik sedme kategorije, trećeg zvanja.-

 

4. Viši stručni saradnik za knjigovodstvene poslove: vrši kontiranje i unos podataka iz fi nansijske dokumentacije u pomoćne i glavnu knjigu trezora za Gradsku upravu, kontroliše i unosi podatke u pomoćne i glavnu knjigu trezora za ostale budžetske korisnike, vrši evidenciju i registrovanje dobavljača, sravnjavanje potraživanja i obaveza, vrši knjiženje i poravnanje računa posebnih namjena koji su u sistemu trezorskog poslovanja, odlaganje i čuvanje dokumentacije i ostale poslove po nalogu šefa Odsjeka i načelnika Odjeljenja, kojima odgovara za svoj rad.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik šeste kategorije, prvog zvanja.

 

5. Samostalni stručni saradnik za upravno-pravne poslove u oblasti privrede: obavlja najsloženije upravne poslove i preduzima adekvatne radnje u vezi sa praćenjem primjene zakona u oblastima iz nadležnosti Odsjeka, pruža pravne savjete i informacije preduzetnicima i preduzećima u vezi sa rješavanjem u upravnim stvarima u prvom stepenu, u predmetima osnivanja, odnosno registrovanja radi obavljanja djelatnosti privatnih preduzetnika, identifi kuje relevantna, praktična, pravovremena i nepristrasna tehnička i poslovna rješenja i inicira njihovu primjenu u oblasti privrede, prati sprovođe- nje zakonskih i podzakonskih akata iz oblasti privrede, predlaže donošenje, izmjene i dopune gradskih odluka, pravilnika i drugih akata iz oblasti privrede, učestvuje u izradi i ažuriranju baza podataka iz oblasti preduzetništva, izrađuje izvještaje i informacije iz oblasti preduzetništva, učestvuje u izradi interne baze podataka preduzetnika i Centralnog registra preduzetnika i iste dostavlja službeniku za informisanje radi objave na veb-stranici Grada, sarađuje sa relevantnim institucijama i organizacijama, učestvuje u radu komisija koje imenuje gradonačelnik, obavlja i druge poslove po nalogu šefa Odsjeka i načelnika Odjeljenja, kojima odgovara za svoj rad.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik pete kategorije, prvog zvanja.

 

6. Samostalni stručni saradnik za obrazovanje i nauku: obavlja upravne i druge stručne poslove koji se odnose na praćenje i proučavanje stanja u oblasti obrazovanja i vaspitanja, daje prijedlog šefu Odsjeka o preduzimanju mjera iz nadležnosti Odsjeka, utvrđuje nastavne planove i programe sa aktivima direktora predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i Republičkim pedagoškim zavodom, preduzima adekvatne mjere s ciljem razvoja školske mreže, predlaže izgradnju, sanaciju i opremanje škola, predlaže plan upisa i plan stipendiranja učenika i studenata, izrađuje analitičke, informativne i druge materijale iz navedene oblasti, podstiče naučnoistraživački rad visokoobrazovanih lica, sarađuje sa nadležnim resornim ministarstvima Republike Srpske (Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo nauke i tehnologije), izrađuje informacije i izvještaje iz ove oblasti, učestvuje u poslovima planiranja i implementacije strategije, obavlja i druge poslove po nalogu šefa Odsjeka i načelnika Odjeljenja, kojima odgovara za svoj rad.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik pete kategorije, drugog zvanja.

 

7. Samostalni stručni saradnik za dokumentaciju, obradu i unos podataka u GIS bazu podataka: obavlja poslove iz oblasti prostornog planiranja i uređenja prostora i o svom radu podnosi izvještaj šefu Odsjeka i načelniku Odjeljenja, izrađuje izvode iz dokumenata prostornog uređenja, prikuplja i priprema propisanu dokumentaciju za izradu dokumenata prostornog uređe- nja za koje je nosilac pripreme Odjeljenje (prijedlozi za planska rješenja, programske smjernice i drugi propisani podaci), ostvaruje saradnju sa stručnim organizacijama, preduzećima i ustanovama nosiocima i učesnicima u izradi dokumenata prostornog uređenja te koordiniše njihovim radom, sakuplja i daje informacije vezane za izradu dokumenata te vodi evidenciju i nadzor nad originalnim primjercima dokumenata prostornog uređenja, ustrojava potrebne registre i evidencije zaštićenih zona i područja, spomenika kulture i prirodnih rijetkosti, kao i drugih podataka od značaja za praćenje stanja u prostoru, obavlja stručne poslove vezane za prijem, evidenciju i ažuriranje podataka za potrebe jedinstvenog informacionog sistema o prostoru (GIS), formira i ažurira bazu jedinstvenih podataka neophodnih za rad Odjeljenja, obavlja poslove koordinacije u okviru Odjeljenja između odsjeka u pogledu distribucije, pre-uzimanja, prilagođavanja i obrade podataka, kao i poslove koordinacije i komunikacije sa drugim odjeljenjima, obavlja i druge poslove koje mu odredi šef Odsjeka i načelnik Odjeljenja, kojima odgovara za svoj rad.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik pete kategorije, trećeg zvanja.

 

8. Samostalni stručni saradnik za izradu lokacijskih uslova: obavlja složene poslove iz oblasti uređenja prostora i građenja, vrši uvid u dokumente prostornog uređenja i o tome sastavlja zapisnik, vrši građevinske uviđaje na terenu u svrhu utvrđivanja stanja izgrađenosti ili dotrajalosti objekata u skladu sa zakonom i o tome sastavlja zapisnik, obavlja kontakte sa strankama, prati zakone i propise u oblasti uređenja prostora i građenja i primjenjuje iste u svakodnevnom radu, ostvaruje saradnju sa svim nadležnim organizacijama, organima i ustanovama, izrađuje lokacijske uslove za jednostavnije objekte i lokacije i za objekte za koje nije potrebna građevinska dozvola, vrši evidentiranje trošnih i dotrajalih objekata te za iste pribavlja potrebnu dokumentaciju, obavlja i druge poslove koje mu odredi šef Odsjeka i načelnik Odjeljenja, kojima odgovara za svoj rad.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik pete kategorije, trećeg zvanja.

 

9. Viši stručni saradnik za javnu higijenu, hortikulturu i komunalne poslove: prati izvršenje poslova u oblasti usluga održavanja zajedničke komunalne potrošnje: čišćenje i pranje javnih površina, uređenje zelenih površina, zimsko održavanje, odvođenje atmosferskih voda, rekonstrukcija slivnika, dekoracija grada, vrši kontrolu i ovjeru računa, daje potrebne podatke za izradu programa i analiza, vrši i druge poslove po nalogu šefa Odsjeka i načelnika Odjeljenja, kojima odgovara za svoj rad.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik šeste kategorije, drugog zvanja.

 

10. Samostalni stručni saradnik za imovinskopravne poslove: obavlja najsloženije poslove iz oblasti imovinskopravnih poslova iz nadležnosti Grada: izrađuje tužbe i žalbe u sporovima u kojima Grad ne zastupa Pravobranilaštvo Republike Srpske, izrađuje nacrte i prijedloge akata iz nadležnosti Skupštine i gradonačelnika, izrađuje izjašnjenja, odgovore i druge akte na zahtjev Pravobranilaštva Republike Srpske, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove PJ Prijedor, sudova i drugih nadležnih organa, izrađuje i priprema potrebnu dokumentaciju za eksproprijaciju nepokretnosti, izrađuje ugovore o odgađanju plaćanja naknade na ime rente i naknade za uređenje građevinskog zemljišta, ostvaruje saradnju sa notarskom kancelarijom s ciljem izrade ugovora o prometu nepokretnosti Grada, prati propise vezane za imovinsku oblast, preduzima sve potrebne radnje s ciljem rješavanja imovinskopravnih pitanja vezanih za primjenu Odluke o utvrđivanju načina rješavanja imovinskih i drugih prava na zemljištu dodijeljenom po projektu “Prijedor 2000 - Dom za sve ljude”, sprovodi upravni postupak u kojem se donose, dopunjuju ili mijenjaju rješenja o ostvarivanju prava na dodjelu građevinskog zemljišta bez naknade radi izgradnje individualnih stambenih objekata, vrši evidentiranje donesenih rješenja sa podacima o korisnicima građevinskog zemljišta, oznakama nekretnina i vrsti objekta i obavlja i druge poslove po nalogu šefa Odsjeka i šefa Službe, kojima odgovara za svoj rad.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik pete kategorije, prvog zvanja.

 

11. Stručni saradnik za geodetske poslove: obavlja geodetske poslove iz djelokruga rada Odsjeka, obavlja poslove na uspostavljanju i kontinuiranom održavanju baze podataka o nepokretnoj imovini Grada, obavlja stručne poslove za potrebe rada Službe, koristeći podatke iz uspostavljenog jedinstvenog informacionog sistema o prostoru (GIS), za potrebe rada Službe vrši uviđaje na licu mjesta i o izvršenim uviđajima sačinjava službenu zabilješku, obavlja administrativne poslove u Odsjeku i poslove koji po prirodi spadaju u djelokrug ovog radnog mjesta, radi u programu e-dokumenta, po potrebi skenira primljene i izrađene dokumente, obavlja i druge poslove po nalogu šefa Službe i šefa Odsjeka, kojima odgovara za svoj rad.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik sedme kategorije, prvog zvanja.

 

12. Vodni inspektor: obavlja inspekcijski nadzor u pogledu pridržavanja propisa koji se odnose na vode i u drugim upravnim područjima kad je to određeno posebnim propisom, izrađuje izvještaje i analize iz djelokruga svog rada, prati propise iz svoje oblasti, obavlja i druge poslove po nalogu šefa Odsjeka, o svom radu podnosi izvještaj šefu Odsjeka i gradonačelniku i odgovara im za svoj rad.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik četvrte kategorije.

 

13. Stručni saradnik za administrativno-tehničke poslove: obavlja stručno-operativne poslove tehničkog sekretara šefa Odsjeka, vodi evidencije o prisustvu na poslu, izdaje putne naloge za službena putovanja radnika Odsjeka, obavlja i druge administrativno-tehničke poslove po nalogu šefa Odsjeka, kojem i odgovara za svoj rad.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik sedme kategorije, trećeg zvanja.

 

14. Viši stručni saradnik za računarsku tehniku: učestvuje u instalaciji operativnih sistema i njihovom održavanju, brine o održavanju, instalaciji i zamjeni računarske opreme, instalaciji i zamjeni periferne opreme, vodi evidenciju kvarova na uređajima, učestvuje u održavanju mrežne opreme, pruža dnevnu podršku korisnicima, administrira i opslužuje audio i video sisteme, vodi komunikaciju za postavljanje sadržaja na veb-sajtovima po dogovoru i po odobrenju, odgovoran je za ispravnost i održavanje sredstava rada, pruža tehničku i stručnu informatičku pomoć odjeljenjima i službama, vrši zaštitu podataka iz svoje nadležnosti, obavlja i druge poslove po nalogu šefa Odsjeka, kojem odgovara za svoj rad.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik šeste kategorije, trećeg zvanja.

 

15. Stručni saradnik za poslove mjesnih zajednica: obavlja stručne i administrativne poslove za potrebe organa mjesnih zajednica, vrši koordinaciju rada mjesnih zajednica obavljajući posao u sjedištu mjesnih zajednica i uspostavljajući direktan kontakt sa Odsjekom, obavlja i druge poslove po nalogu šefa Odsjeka, kojem odgovara za svoj rad.

Status i kategorija radnog mjesta: službenik sedme kategorije, drugog zvanja.

 

16. Administrativno-tehnički radnik na održavanju objekata Grada izvan sjedišta poslovne zgrade: vrši operativne poslove obezbjeđenja objekata mjesne zajednice i Doma kulture u Mjesnoj zajednici Omarska, održava objekte i poslovni krug (kosi travu, čisti ulaz u objekte i dr), obavlja i druge poslove po nalogu šefa Odsjeka, kome odgovara za svoj rad.

Status i kategorija radnog mjesta: namještenik sa srednjom stručnom spremom u trogodišnjem trajanju.

 

III - Opšti uslovi

Opšti uslovi koje kandidat mora ispunjavati su:

1. da je državljani Republike Srpske, odnosno BiH,

2. da je stariji od 18 godina,

3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi,

5. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u BiH, tri godine prije objavljivanja Konkursa,

6. da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom (član IX stav 1. Ustava BiH) i

7. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi.

 

IV - Posebni uslovi

Posebni uslovi koje kandidati moraju ispunjavati su:

 

- za radno mjesto pod rednim brojem 1:

školska sprema: 240 ECTS bodova ili ekvivalent, pravni fakultet, radno iskustvo: tri godine radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja, stručni ispit: položen stručni ispit za rad u upravi;

 

- za radno mjesto pod rednim brojem 2:

školska sprema: srednja stručna sprema u četvorogodišnjem trajanju, društvenog smjera, radno iskustvo: jedna godina radnog iskustava u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

stručni ispit: položen stručni ispit za rad u upravi i poseban stručni ispit za matičara;

 

- za radno mjesto pod rednim brojem 3:

školska sprema: srednja stručna sprema u četvorogodišnjem trajanju, društvenog smjera,

radno iskustvo: šest mjeseci radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

stručni ispit: položen stručni ispit za rad u upravi;

 

- za radno mjesto pod rednim brojem 4:

školska sprema: 180 ECTS bodova ili ekvivalent, ekonomskog smjera, radno iskustvo: tri godine radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

stručni ispit: položen stručni ispit za rad u upravi;

 

- za radno mjesto pod rednim brojem 5:

školska sprema: 240 ECTS bodova ili ekvivalent, pravni fakultet, radno iskustvo: tri godine radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

stručni ispit: položen stručni ispit za rad u upravi;

 

- za radno mjesto pod rednim brojem 6:

školska sprema: 240 ECTS bodova ili ekvivalent, pravni ili drugi fakultet društvenog smjera, radno iskustvo: dvije godine radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

stručni ispit: položen stručni ispit za rad u upravi;

 

- za radno mjesto pod rednim brojem 7:

školska sprema: 240 ECTS bodova ili ekvivalent, arhitektonski fakultet ili prirodno-matematički fakultet (studijski program prostorno planiranje), radno iskustvo: jedna godina radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

stručni ispit: položen stručni ispit za rad u upravi;

 

- za radno mjesto pod rednim brojem 8:

školska sprema: 240 ECTS bodova ili ekvivalent, arhitektonski fakultet, radno iskustvo: jedna godina radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

stručni ispit: položen stručni ispit za rad u upravi;

 

- za radno mjesto pod rednim brojem 9:

školska sprema: 180 ECTS bodova ili ekvivalent, društvenog ili tehnič- kog smjera, radno iskustvo: dvije godine radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

stručni ispit: položen stručni ispit za rad u upravi;

 

- za radno mjesto pod rednim brojem 10:

školska sprema: 240 ECTS bodova ili ekvivalent, pravni fakultet, radno iskustvo: tri godine radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

stručni ispit: pravosudni ispit ili položen stručni ispit za rad u upravi;

 

- za radno mjesto pod rednim brojem 11:

školska sprema: srednja stručna sprema u četvorogodišnjem trajanju, geodetski tehničar,

radno iskustvo: dvije godine radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

stručni ispit: položen stručni ispit za rad u upravi;

 

- za radno mjesto pod rednim brojem 12:

školska sprema: 240 ECTS bodova ili ekvivalent, diplomirani inženjer građevinarstva, diplomirani inženjer hemijske tehnologije, diplomirani ekolog, diplomirani hemičar, diplomirani biolog, diplomirani inženjer zaštite okoline, diplomirani inženjer hemijskih procesa, diplomirani inženjer geologije ili diplomirani inženjer poljoprivrede za vodoprivredne melioracije,

radno iskustvo: tri godine radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

stručni ispit: položen stručni ispit za rad u upravi, vozački ispit: Be-kategorija;

 

- za radno mjesto pod rednim brojem 13:

školska sprema: srednja stručna sprema u četvorogodišnjem trajanju, društvenog ili tehničkog smjera,

radno iskustvo: šest mjeseci radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

stručni ispit: položen stručni ispit za rad u upravi;

 

- za radno mjesto pod rednim brojem 14:

školska sprema: 180 ECTS bodova ili ekvivalent, tehnički ili informatički fakultet, radno iskustvo: jedna godina radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

stručni ispit: položen stručni ispit za rad u upravi;

 

- za radno mjesto pod rednim brojem 15:

školska sprema: srednja stručna sprema u četvorogodišnjem trajanju, društvenog ili tehničkog smjera,

radno iskustvo: jedna godina radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja,

stručni ispit: položen stručni ispit za rad u upravi, vozački ispit: Be-kategorija;

 

- za radno mjesto pod rednim brojem 16:

školska sprema: srednja stručna sprema u trogodišnjem trajanju, društvenog ili tehničkog smjera, radno iskustvo: šest mjeseci radnog iskustva u odgovarajućem stepenu obrazovanja.

 

V - Potrebna dokumenta

Prijava za učešće na Javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu - Prijava na javni konkurs, koja je dostupna na internet stranici Grada Prijedora, a može se preuzeti i u Gradskoj upravi Grada Prijedora.

Kandidat koji se prijavljuje na više radnih mjesta dostavlja jednu prijavu - prijavni obrazac, u kojoj navodi na koje se pozicije prijavljuje, sa ostalom traženom dokumentacijom, kako je navedeno u tekstu ovog konkursa.

Sve rubrike u prijavnom obrascu moraju biti čitko popunjene, uz obavezan svojeručni potpis, kojim se potvrđuju navodi iz izjava, čiji se sadržaj ne dokazuje posebnim dokumentima, a odnose se na ispunjavanje dijela opštih uslova Javnog konkursa.

 

Uz prijavu na Konkurs, kandidati su dužni priložiti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova.

1. Kao dokaz o ispunjavanju opštih uslova kandidat prilaže:

- foto-kopiju lične karte ili pasoša,

- foto-kopiju uvjerenja o državljanstvu Republike Srpske, odnosno BiH,

- izjave da kandidat:

1) nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi,

2) nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u BiH, tri godine prije objavljivanja Konkursa,

3) nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom (član IX stav 1. Ustava BiH) i

4) nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi.

Napomena: navedene izjave su sastavni dio prijavnog obrasca i ne dostavljaju se posebno.

2. Kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova kandidat prilaže foto-kopiju:

- diplome o završenoj stručnoj spremi (ukoliko kandidat iz određenog razloga ne posjeduje diplomu o stečenom visokom obrazovanju, može da dostavi uvjerenje o diplomiranju, koje ne može biti starije od roka potrebnog za izdavanje diplome, odnosno ne može biti starije od godinu dana),

- dodatka diplomi (dostavljaju kandidati koji su visoko obrazovanje stekli po bolonjskom sistemu studiranja),

- uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u upravi ili izjave kojom se kandidat koji nema položen stručni ispit obavezuje da će u roku od šest mjeseci položiti stručni ispit ukoliko bude zaposlen ili rješenja o oslobađanju od obaveze polaganja stručnog ispita za rad u upravi u skladu sa Uredbom o stručnom ispitu za rad u upravi Republike Srpske (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 68/11, 85/11 i 7/15),- isprave kojom se dokazuje radno iskustvo u struci (potvrda, uvjerenje ili drugi akt iz kojeg se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kojem periodu je stečeno radno iskustvo),

- vozačke dozvole za pozicije pod rednim br. 12. i 15.

 

Ukoliko više kandidata na rang-listi ima isti broj bodova, prednost će imati kandidat koji ima status člana porodice poginulog borca, ratnog vojnog invalida i borca, kako je propisano čl. 36, 54. i 73. Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 134/11, 9/12 i 40/12). Da bi ostvarili navedene prednosti, kandidati su dužni da prilože uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca, ratnog vojnog invalida ili borca. Dokumentaciju koja nije tražena ovim konkursom nije potrebno dostavljati.

 

VI - Usmeni intervju

Sa svim kandidatima koji budu ispunjavali uslove Konkursa Komisija za sprovođenje Javnog konkursa obaviće usmeni intervju, na kojem će se vršiti provjera znanja kandidata o opštem upravnom postupku, poznavanju načina funkcionisanja i organizacije lokalne samouprave i poznavanju poslova radnog mjesta za koje je kandidat konkurisao.

O mjestu i vremenu održavanja intervjua kandidati će biti obaviješteni pojedinačno pismenim putem.

 

VII - Izbor kandidata

Prvorangirani kandidat, po prijedlogu Komisije, dužan je da u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja o prijemu u radni odnos Komisiji dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova, u originalu ili ovjerenoj foto-kopiji, i ovjerene izjave o ispunjenosti uslova iz poglavlja V, kao i dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

 

Ako prvorangirani kandidat ne dostavi dokaze u određenom roku ili ako na osnovu dostavljenih dokaza Komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte ili posebne uslove, pozvaće sljedećeg kandidata po broju osvojenih bodova sa liste uspješnih kandidata da dostavi tražene dokaze.

 

VIII - Rok za podnošenje prijava

 

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja Konkursa.

 

Nepotpune, nerazumljive i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

 

Prijave se mogu dostaviti lično u Prijemnu kancelariju Gradske uprave Grada Prijedora ili poštom, na adresu: Gradska uprava Grada Prijedora, Trg oslobođenja br. 1, 79 101 Prijedor, sa naznakom: Prijava na Javni konkurs za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u Gradskoj upravi Grada Prijedora.

 

Dokumenti priloženi uz prijavu na Konkurs neće se vraćati kandidatima.

 

Kontakt osoba: Jefa Keranović, šef Odsjeka za ljudske resurse, normativno-pravne poslove i drugostepeni postupak, telefon: 052/245-117.

Javni konkurs će biti objavljen u “Službenom glasniku Republike Srpske”, u dnevnom listu “Glas Srpske” i na zvaničnoj internet stranici Grada Prijedora.

 

Ako Konkurs ne bude objavljen istovremeno u navedenim sredstvima

javnog informisanja, rok će se računati od dana posljednjeg objavljivanja. 

 

Oglas je preuzet sa zvanične web stranice gore navedene institucije ili iz drugih izvora oglašavanja. 

17.03.2019