Poslovi - Oglas za posao

Profesor srpskog jezika

Vrsta edukacije VSS
Kategorije:
Iskustvo: Bez iskustva
Mjesto: Banja Luka
Broj pozicija 1
Jezici:

Profesor srpskog jezika- JU Ekonomska škola Banja Luka

 

OPIS RADNOG MJESTA

 

Na osnovu člana 106. stav 1)  Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ( Službeni glasnik RS, broj: 41/2018 ), direktor  JU Ekonomske škole Banja Luka raspisuje konkurs za upražnjeno radno mjesto profesora:

 

PROFESOR SRPSКOG JEZIКA - na određeno vrijeme na period od godinu dana ,1 izvršilac bez iskustva ( pripravnik) – 6 časova

Uslovi: profesor srpskog jezika i književnosti, profesor italijanskog jezika i književnosti i srpskog jezika i književnosti, profesor ruskog i srpskog jezika i književnosti i diplomirani filolog- srbista.

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Кandidati pored opštih uslova potrebnih za zasnivanje radnog odnosa  propisanih zakonom kojim se uređuju radni odnosi, treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104. stav 1. tačka 1, 2. i 3.  Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik RS“, broj 41/18)  i Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik RS“, broj 29/12, 80/14 i 83/15). 

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi ( „Službeni glasnik RS“, broj 102/14 i 42/16.)

 

Uz prijavu ( potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs  za prijem u radni odnos i sa navedenim brojem telefona) kandidati  su dužni  priložiti :

-Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova ili ekvivalent i stručno zvanje u određenoj oblasti.

-Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

-Izvod iz matične knjige rođenih;

-Uvjerenje o državljanstvu;

-Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica;

-Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko – invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

-Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko – invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca;

-Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko – invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

-Izuzetno pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 7. Zakona.

-Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog Zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

 

Кandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima ( ne starije od 6 mjeseci) i uvjerenje o neosuđivanosti dostavlja se nakon izbora kandidata na konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Testiranje i intervju  sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se  dana  29.01.2019. godine u  10:00 časova u prostorijama škole. 

Кandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom slati na adresu: JU Ekonomska škola Banja Luka, Кralja Alfonsa XIII/34, Banja Luka.

Кonkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

 

Oglas je preuzet sa zvanične web stranice gore navedene institucije ili iz drugih izvora oglašavanja. 

18.01.2019