Poslovi - Oglas za posao

Stručni saradnik za izradu prostorno-planskih dokumenata (m/ž)

Vrsta edukacije VSS
Kategorije:
Iskustvo: Sa iskustvom
Mjesto: Tuzla
Broj pozicija 1
Jezici:

Na osnovu člana 37. i člana 87. stav 2. Zakona o državnoj službi u Tuzlanskom kantonu (''Službene novine TK'', br: 7/17, 10/17, 10/18 i 14/18), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Grada Tuzla, objavljuje

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta državnih službenika

u Gradu Tuzla - Upravna organizacija Zavod za urbanizam

4 / 518

 

01. Stručni saradnik za izradu prostorno-planskih dokumenata - 1 (jedan) izvršilac,

02. Stručni saradnik za urbanističko i arhitektonsko projektovanje - 1 (jedan) izvršilac,

03. Viši stručni saradnik za urbanističko i arhitektonsko projektovanje - 1 (jedan) izvršilac.

 

01. Opis poslova: Prioritetno učestvuje u poslovima izrade razvojnih i detaljnih planskih dokumenata: (prostorni plan, urbanistički plan, zoning planovi, regulacioni planovi, urbanistički projekti, planovi parcelacije); učestvuje u poslovima u oblasti visokogradnje, učešće u izradi idejnih, glavnih i izvedbenih projekata i projekata uređenja terena (samostalna izrada jednostavnijih zadataka); učestvuje u uviđajima na terenu u postupku izrade dokumenata iz oblasti prostornog uređenja i građenja; učestvuje u izradi stručnih ocjena i stručnih mišljenja; prikuplja, analizira i sređuje dokumentaciju koji su osnov za izradu urbanističko-tehničke dokumentacije; sprovodi i primjenjuje zakonske propise u oblasti prostornog planiranja, urbanizma, programiranja i projektovanja; obavlja i druge poslove po nalogu Direktora.

 

02. Opis poslova: Prioritetno učestvuje u poslovima u oblasti urbanističkog i arhitektonskog projektovanja: izrada idejnih, glavnih i izvedbenih projekata i projekata uređenja terena u oblasti visokogradnje; učestvuje u poslovima izrade razvojnih i detaljnih planskih dokumenata; učestvuje u uviđajima na terenu u postupku izrade dokumenata iz oblasti prostornog uređenja i građenja; učestvuje u izradi stručnih ocjena i stručnih mišljenja; prikuplja, analizira i sređuje dokumentaciju koji su osnov za izradu urbanističko-tehničke dokumentacije; sprovodi i primjenjuje zakonske propise u oblasti prostornog planiranja, urbanizma, programiranja i projektovanja; obavlja i druge poslove po nalogu Direktora.

 

03. Opis poslova: Prioritetno poslovi u oblasti urbanističkog i arhitektonskog projektovanja: izrada idejnih, glavnih i izvedbenih projekata i projekata uređenja terena u oblasti visokogradnje; poslovi izrade razvojnih i detaljnih planskih dokumenata; vrši poslove izrade planskih dokumenata (stavljanje na raspolaganje nosiocu pripreme sve potrebne raspoložive planske dokumentacije); radi na davanju stručnih mišljenja, prikupljanju, analizi (ocjeni) i sređivanju dokumentacije koji su osnov za izradu urbanističko-tehničke dokumentacije; vrši poslove na osiguranju saradnje i usaglašavanju stavova sa vlasnicima nekretnina, korisnicima prostora i relevantnim učesnicima u njegovoj izgradnji  i uređivanju (javne rasprave); vrši uviđaje na terenu u postupku izrade dokumenata iz oblasti prostornog uređenja i građenja; izrada stručnih mišljenja iz oblasti prostornog planiranja i razvoja; odgovoran je za zakonito, blagovremeno i efikasno vršenje poslova; sprovođenje i primjena zakonskih propisa u oblasti prostornog planiranja, urbanizma, programiranja, projektovanja; organizacija izrade razvojnih i detaljnih planova u saradnji sa nosiocem pripreme; u saradnji sa nosiocem pripreme uključivanje na izradi smjernica za pripremanje i izradu razvojnih i detaljnih planova; odgovoran je za svaki segment, odnosno fazu rada unutar izrade svakog plana, odnosno projekata koji se rade u timovima; unosi sve prihvaćene primjedbe i sugestije u tekstualni i grafički dio nacrta, odnosno prijedloga plana; radi na pripremi i izradi stručnih mišljenja za potrebe gradskih službi i dr; obavlja poslove iz djelokruga odjeljenja zavisno od potreba u vezi sa poslovima upravne organizacije; obavlja i druge poslove po nalogu Direktora.

 

Uslovi: Pored općih uvjeta predviđenih članom 38. Zakona o državnoj službi u Tuzlanskom kantonu, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uvjete, utvrđene u Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji:

 

Za poziciju 01:

- VSS / VII stepen stručne spreme ili visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa najmanje 180 ECTS bodova - arhitektonske struke,

- najmanje 1 (jedna) godina radnog staža u struci, nakon završene visoke stručne spreme.

 

Za poziciju 02:

- VSS / VII stepen stručne spreme ili visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa najmanje 180 ECTS bodova - arhitektonske struke,

- najmanje 1 (jedna) godina radnog staža u struci, nakon završene visoke stručne spreme.

 

Za poziciju 03:

- VSS / VII stepen stručne spreme ili visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa najmanje 240 ECTS bodova - arhitektonske struke,

- najmanje 2 (dvije) godine radnog staža u struci, nakon završene visoke stručne spreme,

- položen stručni ispit u struci.

 

Prijavljivanje na konkurs:

1. Kandidati se prijavljuju na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije za državnu službu Federacije BiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Tuzlanski i Posavski kanton, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba).

2. Kandidati koji nisu izuzeti od polaganja ispita općeg znanja dužni su uz prijavu na javni konkurs dostaviti dokaz o radnom stažu u struci nakon sticanja visoke stručne spreme (original ili ovjerena kopija), na propisanom Obrascu uvjerenja (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Tuzlanski i Posavski, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba).

3. Kandidati za radna mjesta 01. i 02. koji obavljaju poslove namještenika u organu državne službe i koji su stekli visoku stručnu spremu, dužni su uz prijavu na javni konkurs dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):

a) fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u Bosni Hercegovini ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992.godine),

b) dokaz da su zaposleni u organu državne službe kao namještenici i dokaz o pet godina radnog iskustva u organima državne službe, nakon položenog stručnog ispita za namještenika, izdati nakon objave javnog konkursa,

c) dokaz o položenom stručnom ispitu za namještenika.

 

NAPOMENE ZA KANDIDATE:

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju. Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili stručnog ispita smatrat će se da je odustao od dalje konkursne procedure.

 

Kandidati koji ne polože ispit općeg znanja ili pismeni dio stručnog ispita gube pravo na učešće u daljoj konkursnoj proceduri o čemu se, prilikom saopćavanja rezultata na ispitu općeg znanja pisano informišu, a nakon pismenog dijela stručnog ispita usmeno se informišu o postignutim rezultatima. Kandidati imaju pravo uvida u rezultate koje su postigli na ispitu.

 

Kandidati koji su uspješno položili stručni ispit (pismeni i intervju), a ne dostave Agenciji validne dokaze (original ili ovjerene kopije) o ispunjavanju posebnih uslova javnog konkursa, u roku od pet dana, od dana održavanja stručnog ispita odnosno usmenog obavještenja o rezultatima koje su postigli, neće biti uvršteni na Listu uspješnih kandidata. Agencija za državnu službu Federacije BiH, objavljuje rezultate stručnog ispita, na propisanom obrascu, na oglasnoj ploči Agencije.

 

Izabrani kandidati, koji u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja o izboru, ne dostave Agenciji za državnu službu Federacije BiH, validne dokaze (original ili ovjerene kopije) o ispunjavanju opštih uslova iz javnog konkursa, biće brisani sa Liste uspješnih kandidata.

 

Javni konkurs se provodi u skladu sa Uredbom o uslovima, načinu i programu za polaganje ispita općeg znanja i stručnog ispita za kandidate za državnu službu u Tuzlanskom kantonu (“Sl. novine TK” br:10/18).

 

Prijavu, sa traženim dokumentima, treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog konkursa u „Službenim novinama Federacije BiH”, putem pošte, preporučeno na adresu:

 

Agencija za državnu službu Federacije BiH

Odjeljenje Agencije za Tuzlanski i Posavski kanton

Trg Slobode bb, 75000 Tuzla

sa naznakom:

“Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika u Gradu Tuzla“

 

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, odnosno prijave kandidata koji uz prijavni obrazac, ne dostave traženu dokumentaciju kojom dokazuju ispunjavanje uslova iz tačke 2. i 3. ovog konkursa, neće biti razmatrane.

 

Oglas je preuzet sa zvanične web stranice gore navedene institucije ili iz drugih izvora oglašavanja. 

11.12.2018