Poslovi - Oglas za posao

Konobarica/ konobar

Vrsta edukacije SSS
Kategorije: Ugostiteljstvo
Iskustvo: Sa iskustvom
Mjesto: Sarajevo
Broj pozicija 1
Jezici:

Konobarica/Konobar

 

Smatrate li da se snalazite dobro u divljim predjelima ugostiteljskog sektora Bosne i Hercegovine?... Ako je prvo što vam je palo na pamet: „Mislim, kakvo je to pitanje? Naravno!“, onda želimo da popričamo sa vama. 

 

Voljeli bismo zaposliti novu konobarsku zvijezdu koja će se pridružiti ovom sedamdesetsedmočlanom sazvježđu (jao kakva rečenica!) 

 

Na ulazu u Courtyard by Marriott Sarajevo vrpca je prerezana 2015 godine (15.07. slavimo treći rođendan! Woohooo!!!) a gore spomenute zvijezde razlog su što smo se ovako brzo uspeli do vrtoglavih visina. 12 kolega koji već rade ovaj posao u odjelu Hrane i pića, jedva čekaju da vas upoznaju i podijele sa vama svoje znanje i iskustvo, a nadaju se da će im se pridružiti neko zabavan, dinamičan i prijateljski nastrojen. 

 

Šta biste radili kod nas? 

Većina dnevnih aktivnosti naših konobara vezana je za usluživanje gostiju bilo u našem lobby baru, S-One Sky bar-u, prilikom često priređivanih banketa ili u izdvojenom dijelu u kojem gosti hotela doručkuju. Ove aktivnosti pružit će vam priliku da se upoznate sa cjelokupnim asortimanom hrane i pića koji nudimo (a asortiman je povelik). Vječno rivalstvo između kuhara i konobara trudimo se svesti na minimum, budući da obje strane zavise jedna o drugoj, tako da ćete se imati priliku dogovarati sa kolegama iz kuhinje oko specifičnosti narudžbi, vremena potrebnog za pripravljanje, dostupnosti namirnica i slično. Sve transakcije bilježili biste u MICROS sistemu, te vodili računa o tome da svaki gost dobije račun za svoju narudžbu. Upravo zahvaljujući našim visokim standardima, trudit će te se gostu uvijek biti na usluzi, provjeravati da li je sve u redu sa naručenim obrokom, održavati čistoću stolova i pribora, a ponekad i zabaviti najmlađe goste na način koji vam se u tom trenutku učini kao najpametniji. U posebnim prigodama, po nalogu supervizora, imat ćete priliku raditi na različitim postavkama stolova i stolica, tako da će se i vaše radno okruženje mijenjati u ovakvim situacijama. 

 

PPP konobar? 

Naši konobari su oči i uši našeg hotela, osobe koje su svaki dan u direktnom kontaktu sa gostima čije potrebe konstantno nastojimo zadovoljiti. Zato u tim želimo dovesti profesionalnu, pristojnu i prijatnu osobu (skraćeno PPP konobar/konobarica). Pružit ćemo vam obuku u svim Courtyard by Marriott standardima ponašanja koji, iako na prvu mogu djelovati strogo, vode tome da budete izvrsni u svom poslu. Prethodno radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima jeste nešto što vas najbolje može pripremiti na rad u našem hotelu, tako da ga je poželjno imati. Kako će vas od prvog dana očekivati komunikacija sa internacionalnim putnicima, poznavanje engleskog jezika na B2 nivou i više će vam biti neophodno za snalaženje. The rest is you, and how you make it. 

 

Dobro, šta dalje? 

Želimo vas učiniti profesionalcem u ovom poslu, tako da ćemo vam pružiti sva sredstva i prostor neophodan za usavršavanje. Pokažite inicijativu, i otvorit će vam se brojne opcije unutar stabilnog i sigurnog poslovnog okruženja. Pored posla, nalazit ćemo i prostor za zabavu kroz uključivanje u različite sportske i humanitarne aktivnosti mimo hotela, proslave rođendana uposlenika, obilježavanje bitnih datuma kako za Marriott International grupaciju, tako i naš hotel i slično. 

 

Ukoliko ste se propaznali u navedenom, proslijedite nam svoj CV na hr.sjjcy@courtyardsarajevo.com. U slučaju da nas očarate svojom aplikacijom, najprije ćemo vas kontaktirati za jedan kratki telefonski intervju, a ako se ovako dokažete kao odličan kandidat, pozvat ćemo vas u naš hotel, gdje ćemo se imati priliku upoznati i popričati uživo o detaljima same prilike i toga kako se vi u nju uklapate.  

 

 

 

Izvor: Posao.ba

15.06.2018