Poslovi - Oglas za posao

Volonter/ka

Vrsta edukacije SSS
Kategorije:
Iskustvo: Bez iskustva
Mjesto: Sarajevo
Broj pozicija 1
Jezici:

TRI, ČETIRI, START!

Od 28. do 29.07.2018. godine, planinarsko društvo Javorina organizira četvrto izdanje trke Jahorina Ultra-Trail® koja se održava na stazama koje povezuju Ravnu planinu, Romaniju i Trebević s Jahorinom. 

Na trećem izdanju održanom u julu 2017. godine okupili su preko 400 trkača/ica iz ukupno 23 zemlje, a ove godine ih očekuju još više, jer svake godine rastu. U okviru Jahorina Utra-Traila organizuju se 4 trke različitih dužina: Mini - 14km, Midi - 34km, Maxi - 69km i Ultra - 104 km, a glavni posao volontera/ki je rad na ukupno 15 kontrolnih i okrjepnih stanicama koje otvaraju svoja vrata u subotu u ponoć, a zatvaraju ih u nedjelju u 12h.

.  

Svih ovih godina volonteri i volonterke su ti/e koji/e svesrdno odvajaju svoje vrijeme i trud u održavanju trke i pružali/e pomoć trkačima i trkačicama da obave svoju „misiju“ i stignu do cilja. 

 

Volonteri/ke mogu biti angažirani tokom sljedećih faza: 

  1. Za vrijeme pripreme (izviđanje, markiranje staza, distribucija startnih paketa, logistika i distribucija hrane); ukupne pripreme traju 5-10 dana tokom mjeseca jula;
  2. Za vrijeme održavanja trke (rad na okrepnim stanicama, kontrolnim tačkama, prijavama, mjerenju prolaznog vremena, rad u cilju i skidanje markacije).

Napomena: svaki volonter/ka se može prijaviti za jednu ili obje faze. 

 

Ovim putem Vas pozivamo da postanete JUT volonter/ka da zajedničkim snagama uspješno iznesemo i ovo izdanje trke čime doprinosimo našem motu:

 

Što bolja trka, to bolja promocija naših planina! 

 

Svi ste dobrodošli/e bez obzira na starosnu dob i prethodno iskustvo na sličnim poslovima, jer ovakav angažman ne zahtjeva posebne vještine, a JUT tim i već uhodani volonteri/ke će Vam pružiti podršku. Ove godine nam je potrebno 100 motivisanih, vrijednih, odgovornih i vedrih volontera i volonterki. 10 pozicija je rezervisano za volontere/ke iz drugih zemalja koji će nam i na narednom izdanju biti značajna podrška.

Šta kao volonter/volonterka dobijate? 

  • Učestvujete u stvaranju pozitivne slike o BiH;
  • Dobru zabavu;
  • Dobar osjećaj jer ste dio pozitivnog događaja;
  • Volonterski paket (majica, hrana, kuponi za osvježenje, vožnja žičarom, volonterski certifikat);
  • Stvaranje novih prijateljstava;
  • Doživljaj trail trčanja iz druge perspektive (možda Vas i povuče :) ) a tu će biti i regruterski Posao.ba tim pa možda dobijete i zaposlenje iz snova! :)

Zadnji rok za prijavu je 15.07.2018. godine, ali prijavite se odmah da Vas možemo zvati u izvidnicu JUT staza i uputiti na lokacije okrijepnih stanica. Od volontera se očekuje da tokom trke sami dođu na mjesto volontiranja. Za dodatne informacije, kontakt osoba je Maja Petek, koordinatorica za volontere/ke, +387 61 225 207, jut.volonteri@gmail.com, Facebook grupa: „Volonteri/ke Jahorina Ultra Trail“. 

Prijavu za volontiranje izvršite putem sljedećeg linka. 

 

Budite dio Jahorina Ultra-Traila® 2018!  

 

 

 

Izvor: Posao.ba

12.06.2018