Poslovi - Oglas za posao

Stručni saradnik za arhivske poslove (m/ž)

Vrsta edukacije Bachelor
Kategorije: Pravo, Upravna
Iskustvo: Godinu
Mjesto: Sarajevo
Broj pozicija 1
Jezici:

Na osnovu člana 34. Zakona o državnoj službi u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo", broj: 31/16), Agencija za državnu službu Federacije BiH, na zahtjev Općinskog suda u Sarajevu, objavljuje

 

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta državnih službenika 

u Općinskom sudu u Sarajevu

 

 

06-1058/18

 

01.Stručni saradnik za izvršenje krivičnih sankcija - 1 (jedan) izvršilac

02.Stručni saradnik za arhivske poslove - 1 (jedan) izvršilac

 

 

01.Opis poslova: Obavlja sve poslove u postupku izvršenja krivičnih sankcija, a iz nadležnosti ovog Suda; poziva i upućuje osuđena lica na izdržavanje kazne; priprema i izrađuje nacrte pojedinačnih akata po zahtjevima osuđenih lica o kojima odlučuje predsjednik Suda ( odlaganje izvršenja kazne zatvora, provedba kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom i druge odluke u skladu sa zakonom); neposredno sarađuje sa ustanovama u kojima osuđena lica izdržavaju kazne i mjere bezbjednosti te sa drugim ustanovama nadležnim za izvršenje krivičnih sankcija; obavlja sve administrativne poslove vezane za upućivanje lica na izdržavanje kazne; vodi sve potrebne evidencije i statističke podatke vezane za izvršenje krivičnih sankcija; obavlja i sve druge poslove po nalogu neposredno pretpostavljenog i predsjednika suda.

 

02.Opis poslova: organizuje otpis arhive i kontroliše isti; vrši izradu Listi registratorskog materijala sa rokovima čuvanja; vrši kontrolu rokova čuvanja predmeta i obradu podataka prema metodološkim i drugim uputstvima; arhivistički sređuje manje složene fondove prema utvrđenoj šemi i uputstvima; radi na sređivanju arhiva; personalnih i finansijskih spisa; vrši izradu redovnih izvještaja i daje periodične informacije o stanju arhive Suda; formira razne registre; obavlja arhivske poslove u skladu sa propisima koji uređuju obavljanje arhivske djelatnosti; obavlja i sve druge poslove po nalogu Sektora sudske uprave.

 

 

 

Uvjeti: Pored općih uvjeta predviđenih članom 35. Zakona o državnoj službi u Kantonu Sarajevo, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uvjete utvrđene u Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji Općinskog suda u Sarajevu, i to:

 

Za poziciju 01.

- Stečena diploma visokog obrazovanja ili druge obrazovne ili akademske kvalifikacije najmanje VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa 180 ECTS studijskih bodova pravne struke, 

- najmanje 1 ( jedna) godina radnog staža u struci,

- položen stručni ispit 

- poznavanje rada na računaru.

 

Za poziciju 02.

- Stečena diploma visokog obrazovanja ili druge obrazovne ili akademske kvalifikacije najmanje VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa 180 ECTS studijskih bodova pravne ili upravne struke, 

- najmanje 1 (jedna) godina radnog staža u struci,

- položen stručni ispit,

- položen arhivistički ispit

- poznavanje rada na računaru.

 

Prijavljivanje na konkurs:

 

1. Kandidati se prijavljuju na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije za državnu službu Federacije BiH (može se preuzeti u prostorijama 

Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko-podrinjski kanton, ulica Kulovića 7 ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba. 

2. Kandidati koji nisu izuzeti od polaganja ispita općeg znanja dužni su uz prijavu na javni konkurs dostaviti dokaz o radnom stažu u struci nakon sticanja visoke stručne spreme (original ili ovjerene kopije), na propisanom Obrascu uvjerenja (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko-podrinjski kanton, ulica Kulovića 7 ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba.

3.Kandidati koji obavljaju poslove namještenika u organu državne službe i koji su stekli visoku stručnu spremu, dužni su uz prijavu na javni konkurs dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije): 

a)Fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u Bosni I Hercegovini ili je diploma stečena u nekoj od država nasaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992.godine), 

b)Dokaz da su zaposleni u organu državne službe kao namještenici i dokaz o pet godina radnog iskustva u organima državne službe nakon položenog stručnog ispita za namještenike izdati nakon objave javnog konkursa, 

c)Dokaz o položenom stručnom ispitu za namještenike.

 

 

NAPOMENA ZA KANDIDATE:

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obaviješteni putem web stranice Agencije, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.

Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili stručnog ispita smatrat će se da je odustao od dalje konkursne procedure.

Kandidati koji ne polože ispit općeg znanja ili pismeni dio stručnog ispita gube pravo na učešće u daljoj konkursnoj proceduri o čemu se, prilikom saopćavanja rezultata na ispitu općeg znanja pisano informišu, a nakon pismenog dijela stručnog ispita usmeno se informišu o postignutim rezultatima. Kandidati imaju pravo uvida u rezultate koje su postigli na ispitu.

Kandidati koji su uspješno položili stručni ispit (pismeni i intervju) a ne dostave Agenciji validne dokaze (original ili ovjerene kopije) o ispunjavanju posebnih uslova javnog konkursa, u roku od pet dana, od dana održavanja stručnog ispita odnosno usmenog obavještenja o rezultatima koje su postigli, neće biti uvršteni na Listu uspješnih kandidata.

Agencija za državnu službu Federacije BiH, objavljuje rezultate stručnog ispita, na propisanom obrascu, na oglasnoj ploči Agencije.

Izabrani kandidat, koji u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja o izboru, ne dostavi Agenciji za državnu službu Federacije BiH, validne dokaze (original ili ovjerene kopije) o ispunjavanju općih uvjeta iz javnog konkursa, biće brisan sa Liste uspješnih kandidata.

Javni konkurs se provodi u skladu sa Uredbom o uslovima, načinu i programu za polaganje ispita općeg znanja i stručnog ispita za kandidate za državnu službu u Kantonu Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo ", broj: 8/17 i 7/18).

 

Prijavu, sa traženim dokumentima, treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog konkursa u „Službenim novinama Federacije BiH", putem pošte, preporučeno na adresu:

 

AGENCIJA ZA DRŽAVNU SLUŽBU FEDERACIJE BiH 

ODJELJENJE AGENCIJE ZA KANTON SARAJEVO I BOSANSKO-PODRINJSKI KANTON, UL. KULOVIĆA 7

71000 SARAJEVO

 

 

 

sa naznakom:

„Javni konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta državnih službenika u Općinskom sudu u Sarajevu"

 

Nepotpune,neblagovremene i neuredne prijave odnosno prijave kandidata koji uz prijavni obrazac,

ne dostave traženu dokumentaciju kojom dokazuju ispunjavanje uvjeta iz tačke 2. i 3. ovog konkursa, neće biti razmatrane.

 

Oglas je preuzet sa zvanične web stranice gore navedene institucije ili iz drugih izvora oglašavanja. 

11.06.2018