Poslovi - Oglas za posao

JAVNI KONKURS za popunu upražnjenih radnih mjesta

Vrsta edukacije VSS
Kategorije:
Iskustvo: Sa iskustvom
Mjesto: Srbac
Broj pozicija 6
Jezici:

JAVNI KONKURS za popunu upražnjenih radnih mjesta u Opštinskoj upravi Opštine Srbac

Lokacija: Banja Luka



I - Raspisuje se Javni konkurs za popunu upražnjenih  radnih mjesta:  
1.Samostalni stručni saradnik za poslove u oblasti zanatsko-preduzetničke djelatnosti  -  1 izvršilac,
2.Samostalni stručni saradnik za razvoj i podsticanje razvoja privrede – 1 izvršilac,
3.Samostalni stručni saradnik za prostorno planiranje – 1 izvršilac,
4.Veterinarski inspektor – 1 izvršilac,
5.Stručni saradnik – matičar u terenskim mjesnim kancelarijama – 1 izvršilac i 
6.Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice – 1 izvršilac.

II - Opis poslova
Opis poslova utvrđen je Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Opštinske uprave Opštine Srbac. 

III – Status: službenik, osim Starješine Teritorijalne vatrogasne jedinice koji ima status namještenika.
-Službenici  i namještenici ostvaruju prava iz radnog odnosa u skladu sa Zakonom.

IV - Opšti uslovi:
1.da je državljan Republike Srpske, odnosno BiH,
2.da je starije od 18 godina,
3.da ima opštu zdravstvenu sposobnost,
4.da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,
5.da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u BiH, tri godine prije objavljivanja konkursa,
6.da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na podučju bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom – član  IX stav 1. Ustava BiH i 
7.da nije u sukobu interesa, odnosno da ne postoji nespojivost u skladu sa čl. od 43. do 47. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave.
V - Posebni uslovi
Za radna mjesta:
1.Samostalni stručni saradnik za poslove u oblasti zanatsko-preduzetničke djelatnosti:
Pravni fakultet ili prvi ciklus studija – diplomirani pravnik sa 240 ECTS bodova, najmanje dvije godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, položen stručni ispit za rad u opštinskoj upravi i poznavanje rada na računaru,

2.Samostalni stručni saradnik za razvoj i podsticanje razvoja privrede:
Četvorogodišnji studij društvenog ili tehničkog smijera ili prvi ciklus studija sa najmanje 240 ECTS bodova, najmanje dvije godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, položen stručni ispit za rad u opštinskoj upravi i poznavanje rada na računaru,

3.Samostalni stručni saradnik za prostorno planiranje:
Četvorogodišnji studij, diplomirani prostorni planer ili prvi ciklus studija sa najmanje 240 ECTS bodova, najmanje jedna  godina radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, položen stručni ispit za rad u opštinskoj upravi i poznavanje rada na računaru,

4.Veterinarski inspektor:
Četvorogodišnji studij, doktor veterine ili prvi ciklus studija sa najmanje 240 ECTS bodova, najmanje tri  godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, položen stručni ispit za rad u opštinskoj upravi, položen vozački ispit „B“ kategorije i poznavanje rada na računaru,

5.Stručni saradnik – matičar u terenskim mjesnim kancelarijama:
Srednja stručna sprema u četvorogodišnjem trajanju društvenog smijera, najmanje jedna godina radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, položen stručni ispit za rad u opštinskoj upravi, položen ispit za matičara, nepostojanje sigurnosnih smetnji za obavljanje poslova matičara i poznavanje rada na računaru.

6.Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice – 1 izvršilac.
VŠS ili završen studij prvog ciklusa tehničkog smijera sa najmanje 180 ECTS bodova, najmanje tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, položen stručni ispit za rukovodioca akcije gašenja požara i poznavanje rada na računaru.

VI – Nespojivost
Kandidati  ne mogu obavljati funkciju u političkoj stranci, dužnost, aktivnost ili biti na položaju koji je nespojiv sa njihovim službenim dužnostima u skladu sa Zakonom o službenicima i namještenicima u organime jedinice lokalne samouprave.

VII - Potrebna dokumenta
Uz Prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti  dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i to: 
Biografiju, foto-kopiju diplome/svjedočanstva  o završenoj stručnoj spremi, foto-kopiju uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u upravi, foto-kopiju uvjerenja o položenom ispitu za matičara, ispravu kojom se dokazuje da ne postoje sigurnosne smetnje za obavljanje poslova matičara,  ispravu kojom se dokazuje radno iskustvo u struci (potvrda, rješenje ili drugi akt iz kojeg se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kom periodu je stečeno radno iskustvo), foto-kopiju uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rukovodioca akcije gašenja požara (radno mjesto pod 6.), foto-kopiju dokaza o položenom vozačkom ispitu „B“ kategorije (radno mjesto pod 4.), foto-kopiju uvjerenja o državljanstvu, foto-kopiju izvoda iz matične knjige rođenih, dokaz o poznavanju rada na računaru.
Izjave kandidata: da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred tribunalom – član  IX stav 1. Ustava BiH, da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u  opštinskoj upravi, da nije otpušten iz organa uprave  kao rezultat disciplinske mjere, na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini,tri godine prije  objavljivanja konkursa i da ne postoji nespojivost u skladu sa čl. od 43. do 47. Zakona, sastavni su dio prijave na javni konkurs.

VIII - Sa svim kandidatima koji uđu u uži izbor Konkursna komisija za sprovođenje postupka popune upražnjenih radnih mjesta u Opštinskoj upravi obaviće intervju, na kome će se vršiti provjera znanja kandidata o opštem upravnom postupku, poznavanja načina funkcionisanja i organizacije lokalne samouprave i poznavanja poslova radnog mjesta za koje je kandidat konkurisao. Kandidati će biti blagovremeno obaviješteni o terminu intervjua.
Prvorangirani kandidat, po prijedlogu komisije je  dužan da u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja komisije dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova u originalu ili ovjerenoj foto-kopiji, ovjerene izjave iz tačke  sedam  konkursa i  Uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

Prvorangirani  kandidat koji je u izbornoj proceduri dostavio originalnu dokumentaciju ili ovjerene foto-kopije nije  obavezan po prijemu obavještenja od komisije dostavljati ponovo istu dokumentaciju.
IX - Javni konkurs će biti objavljen u “Službenom glasniku Republike Srpske” i dnevnom listu “Glas Srpske”. Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana poslednjeg objavljivanja Konkursa.

X -  Prijava za učešće na javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu „Prijava na javni konkurs“, koji se  može preuzeti u šalter sali opštine Srbac i na internet stranici Ministarstva uprave i lokalne samouprave, uz koju se prilažu dokazi o ispunjavanju opštih i posebnih uslova. Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.Tačnost podataka navedenih u  obrascu Prijave na javni konkurs, kandidat potvrđuje potpisom. Prijava na javni konkurs sa dokazima,  dostavlja  se lično ili poštom, na adresu: Opština Srbac, Konkursna komisija za sprovođenje postupka popune upražnjenih radnih mjesta, 78420 Srbac, Trg boraca broj 1.
Kontakt osoba: Gordana Zeljković, telefon: 051/740-152, lokal 223.


 

Izvor: Zavod za zapošljavanje RS

22.02.2018