Poslovi - Oglas za posao

Nastavnik oblasti Opšta hemija i Anorganska hemija

Vrsta edukacije VSS
Kategorije: Kemija
Iskustvo: Sa iskustvom
Mjesto: Sarajevo
Broj pozicija 1
Jezici:

Nastavnik (sva zvanja) za oblasti Opšta hemija i Anorganska hemija (m/ž)

Na osnovu Odluka Vijeća Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu od 26.10.2017. g. i 09.11.2017. g., te Odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29.11.2017.g., raspisuje se:

 

 KONKURS/NATJEČAJ

 za izbor nastavnika na

Prirodno-matematičkom fakultetu

 Univerziteta u Sarajevu

- NASTAVNIKA (sva zvanja) za oblasti: „Opšta hemija“ i „Anorganska hemija“, na Odsjeku za hemiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu - 1 izvršilac sa punim radnim vremenom;

 

Kandidati za izbor nastavnika dostavljaju:

Prijavu za koje mjesto nastavnika konkurišu uz obavezu da naznače zvanje za koje se prijavljuju, u protivnom prijava će se smatrati nepotpunom. U prijavi je obavezno navesti priloženu dokumentaciju;

Biografiju/životopis,

Ovjerene kopije diploma matičnog fakulteta – odgovarajućeg studija za oblast na koju konkuriše (visoke stručne spreme, naučnog stepena magistra i naučnog stepena doktora, odnosno diplome I (prvog), II (drugog) i III (trećeg) ciklusa studija po Bolonji ili Rješenja o priznavanju visokoškolske kvalifikacije, ako je stečena u inostranstvu),

Bibliografiju (priložiti: radove, udžbenike, knjige, monografije i dr.),

Dokaze o doprinosu u podizanju nastavnog i naučno-istraživačkog kadra.

 

Uslovi za izbor u naučnonastavna zvanja utvrđeni su Zakonom o visokom obrazovanju (Službene novine Kantona Sarajevo, broj: 33/17) i Statutom Univerziteta u Sarajevu, koji kandidati trebaju ispunjavati i potvrditi dokumentacijom.

 

Svi kandidati, pored navedenih dokaza, dostavljaju originalni izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu Bosne i Hercegovine ili ovjerene kopije navedenih dokumenata, koja nisu starija od šest (6) mjeseci.

 

Svi listovi Prijave sa priloženom dokumentacijom, osim radova, udžbenika, knjiga, monografija i sl. moraju biti čvrsto uvezani, sa numerisanim stranicama i parafirani od strane kandidata.

 

Napomena: Biografiju/životopis i bibliografiju treba dostaviti i u elektronskoj formi na CD-u.

Konkurs/natječaj ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja. Prijave slati na adresu Prirodnomatematički fakultet Univerziteta u Sarajevu, ul. Zmaja od Bosne br. 33/III, putem pošte (sa naznakom za konkurs i koje mjesto) ili direktno na Protokol, soba 319/III (visoka zgrada). Bliže informacije se mogu dobiti na telefon: 033/723-738.

 

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

 

Oglas je preuzet sa zvanične web stranice gore navedene institucije ili iz drugih izvora oglašavanja. 

12.12.2017