Poslovi - Oglas za posao

Direktor/Direktorica

Vrsta edukacije VSS
Kategorije:
Iskustvo: Pet godina
Mjesto: Velika Bukovica
Broj pozicija 1
Jezici:

JAVNI KONKURS za izbor i imenovanje direktora - OŠ “MILAN RAKIĆ” VELIKA BUKOVICA

 

OPIS RADNOG MJESTA

I-Predmet

Na osnovu člana 136. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Sl.glasnik Republike Srpske“ br.44/17), Školski odbor JU OŠ „Milan Rakić“ Bukovica Velika, grad Doboj raspisuje javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Osnovne škole „Milan Rakić“ Bukovica Velika, grad Doboj.

 

II-Opis poslova

Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole u skladu sa pozitivno-pravnim propisima. Za svoj rad odgovara Vladi Republike Srpske, Školskom odboru i ministru.

Direktor škole odgovoran je i za obavljanje ostalih poslova utvrđenih Zakonom o sistemu javnih službi i Statutom škole.

 

III-Mandat

Direktor JU OŠ „Milan Rakić“ Bukovica Velika, grad Doboj bira se na period od 4(četiri) godine.Školski odbor ministru dostavlja dokumentaciju i spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za imenovanje direktora, u roku od osam dana od dana razmatranja prijava

Na prijedlog ministra Vlada imenuje za direktora jednog od kandidata sa spiska iz prethodne alineje.

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

IV-Uslovi za učešće na konkurs

Za direktora JU OŠ „Milan Rakić“ Bukovica Velika, grad Doboj može biti izabrano lice koje ispunjava uslove utvrđene Ustavom BiH/RS, Zakonom o radu, član 137 tačka 2 i član 177 tačka 1 Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske broj 44/17“) i Statutom škole i to:

 

1.Opšti uslovi:

*Da ima opštu sposobnost za rad,*Da je državljanin BiH/RS,*Da je stariji od 18 godina.

 

2.Posebni uslovi:

Ima završen prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent ili ispunjava uslove iz člana 177. Stav 1.Nastavnici,stručni saradnici i ostali radnici koji su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme mogu i dalje obavljati rad u školi i ravnopravno konkurisati na radna mjesta u školi, ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome iz tačke 1 ovog stava.

Nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, da ima predložen program rada i da se ističe u realizaciji ili organizaciji vaspitno- obrazovnog procesa u školi.

 

V-Potrebna dokumentacija:

Kao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova kandidati su dužni da prilože:

kratku biografiju sa podacima o kretanju u struci i do sada ostvarenim rezultatima u radu. Izvod iz matične knjige rođenih. Uvjerenje o državljanstvu. Dokaz odnosno diploma o stečenom stepenu stručne spreme ili ekvivalent.Dokaz odnosno uvjerenje o dužini radnog iskustva na mjestu stručnog saradnika ili nastavnikana predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi nakon sticanja diplome (najmanje pet godina).

Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima ( ne starije od šest mjeseci).Uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak izdato kod nadležnog suda. Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora.Prijedlog programa rada direktora u narednom četverogodišnjem radu.

Dokazi (dokumenta) se dostavljaju u orginalu ili ovjerenom prepisu (ne starije od šest mjeseci).

 

VI-Rok za učešće na konkurs i način dostavljanja prijave:

Prijave se u zatvorenim kovertama mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno na sledeću adresu škole sa naznakom „Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove Osnovne škole „Milan Rakić“ Bukovica Velika“, 74213 Velika Bukovica.

 

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja.

 

VII-Školski odbor će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o rješenju o izboru i imenovnju direktora škole u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja rješenja školi.

 

 

Izvor: Zavod za zapošljavanje RS

08.12.2017