Poslovi - Oglas za posao

Volonteri - Humanisti

Vrsta edukacije SSS
Kategorije:
Iskustvo: Bez iskustva
Mjesto: Tuzla
Broj pozicija 1
Jezici:

Humanisti: Pokrenuta FB grupa “Jedni za druge” Tuzla za pomoć starijima u nevolji 

 

Prije nekoliko dana grupa entuzijasta pokrenula je na Facebooku grupu “Jedni za druge” Tuzla, grupu koja okuplja ljude dobrog srca i čistih ljudskih namjera, da u ovoj, za sve nepoznatoj, opasnoj i neizvjesnoj, životno ugrožavajućoj situaciji, pokušaju pomoći najpotrebitijim građanima, prvenstveno starijim, bolesnim, usamljenim…kojima je pomoć potrebna otići će u prodavnicu ili apoteku, kupiti razne potrepštine i donijeti.

 

– Grupa nije humanitarna organizacija, ne raspolaže nikakvim sredstvima ni robom, nego je osnovana s namjerom da našim starijim, bolesnim i teško pokretnim sugrađanima, onkološkim pacijentima koji žive sami, samohranim majkama djece sa poteškoćama u razvoju, pokušamo olakšati ove dane reduciranog kretanja, da im nabavimo lijekove, kupimo neophodne namirnice, platimo račune i malo s njima porazgovaramo. Grupa već sada broji oko 300 volontera, i već od jučer smo aktivni na terenu – objasnila je članica grupe Selma Šarić Džćambić.

 

Poručuju svim građanima da “ukoliko u vašim susjedstvima ima osoba koje spadaju u  pobrojane kategorije stanovništva, ili ste i sami jedna/jedan od njih, slobodno se možete javiti”. 

 

– Nije mnogo, ali jeste od srca, jedna topla, ljudska gesta koja će, nadamo se, naići na potporu naših sugrađana. Naše su usluge besplatne, novac je potreban samo za kupovinu onoga što vam je potrebno – zaključila je Selma Šarić Džambić.

 

Pozivaju i povjerenike mjesnih zajednica Grada i predsjednike kućnih savjeta da, ukoliko znaju za osobe kojima je potreban ovakav vid pomoći da se jave članovima grupe “Jedni za druge” Tuzla.

 

Kontakt osoba i telefon: Amela Jusufović, 061 651 777. (mp)

 

Izvor: Posao.ba

28.03.2020