Poslovi - Oglas za posao

Viši referent za arhivske poslove (m/ž)

Vrsta edukacije SSS
Kategorije:
Iskustvo: Sa iskustvom
Mjesto: Sarajevo
Broj pozicija 1
Jezici:

Na osnovu čl. 23. Zakona o namještenicima u organima državne službe u F BiH („Sl. novine F BiH“, broj: 49/05) i Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Federalnog zavoda za statistiku br. 01-02-985/18 od 19.9.2018. godine, direktor Federalnog zavoda za statistiku, objavljuje

 

JAVNI  OGLAS

 

za popunu radnog mjesta namještenika u Federalnom zavodu za statistiku

 

 

 

Viši referent za arhivske poslove - 1 izvršilac

 

 

Opći uslovi za poziciju: Propisani su čl. 24. Zakona o namještenicima u organima državne službe u F BiH ( državljanstvo BiH, punoljetstvo, opća zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta, vrsta i stepen školske spreme potrebne za obavljanje poslova radnog mjesta, da u posljednje dvije godine od dana objavljivanja javnog oglasa nije otpušten iz organa državne službe kao rezultat disciplinske kazne na bilo kojem nivou vlasti u F BiH, odnosno BiH i da nije obuhvaćen odredbom čl. IX. 1. Ustava BiH).

 

Posebni uslovi:

 

SSS, Srednja upravna škola,  Ekonomska škola, Gimnazija ili druga srednja škola, stručni ispit, arhivistički ispit i najmanje deset mjeseci radnog staža.

 

 

Uz prijavu na javni oglas kandidati moraju dostaviti sljedeće dokumente (original ili ovjerene kopije):

 

Ovjerenu diplomu o završenoj školi (kandidati koji su školovanje završili van BiH, odnosno diplomu stekli u nekoj drugoj državi nakon 06.04.1992. godine, u obavezi su dostaviti ovjerenu kopiju nostrifikovane/priznate diplome)

Izvod iz matične knjige rođenih (ne stariji od 6 mjeseci od dana izdavanja ili s upisanim neograničenim rokom trajanja)

Uvjerenje o državljanstvu ( ne starije od šest mjeseci )

Potvrda ili uvjerenje o radnom stažu nakon završene srednje škole na poslovima SSS

Ovjerena izjava kandidata da u posljednje dvije godine od dana objavljivanja javnog oglasa nije otpušten iz organa državne službe kao rezultat disciplinske kazne na bilo kojem nivou vlasti u F BiH, odnosno BiH

Ovjerena izjava kandidata da nije obuhvaćen odredbom čl. IX. I. Ustava BiH

Uvjerenje o položenom stručnom ispitu

Uvjerenje o položenom arhivističkom ispitu

 

 

U radni odnos može biti primljen kandidat koji nema položen stručni ispit s tim da je dužan isti položiti kako je predviđeno čl. 32. Zakona o namještenicima u organima državne službe u FBiH (Sl. novine FBiH br. 49/05).

 

U radni odnos može biti primljen kandidat koji nema položen arhivistički ispit s tim da je dužan isti položiti kako je predviđeno čl. 4. Pravilnika o stručnom usavršavanju i provjeri stručne osposobljenosti radnika za rad sa arhivskom i registraturnom građom kod stvaraoca i imaoca (Sl. novine KS br. 40/18).

 

Napomena: Pod radnim stažom podrazumijeva se isključivo radni staž nakon stečene srednje školske spreme na poslovima srednje stručne spreme, uključujući pripravnički i volonterski staž na poslovima srednje stručne spreme, ali ne i staž stečen na poslovima osnovne, više ili visoke stručne spreme.

 

Napomena: Izabrani kandidat dužan je prije stupanja na rad dostaviti uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti (ne starije od 6 mjeseci) i uvjerenje nadležnog suda da se protiv njega ne vodi krivični postupak (ne starije od tri mjeseca) prije preuzimanja dužnosti namještenika.

 

 

 

Prijave na oglas sa kratkom biografijom te nazivom pozicije na koju se kandidat prijavljuje kao i dokazima o ispunjavanju uslova dostaviti u zatvorenoj koverti preporučenom poštom (na poleđini napisati ime i prezima i adresu stanovanja) u roku od 15 dana od dana objavljivanja na adresu:

 

Federalni zavod za statistiku

 

Ul. Zelenih beretki  br. 26

 

71 000  S a r a j e v o

 

sa naznakom „Prijava na Javni oglas za prijem namještenika u radni odnos – NE OTVARATI“

 

 

 

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

 

 Oglas je preuzet sa zvanične web stranice gore navedene institucije ili iz drugih izvora oglašavanja.

27.03.2020