Poslovi - Oglas za posao

Sudski vježbenik - volonter (m/ž)

Vrsta edukacije VSS
Kategorije: Pravo
Iskustvo: Bez iskustva
Mjesto: Mostar
Broj pozicija 10
Jezici:

Na temelju čl. 46. stav 1. Zakona o sudovima u F BiH (Službene Novine F BiH broj: 38/05, 22/06, 63/10, 72/10, 7/13 i 52/14), čl. 46. stav. 1. Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Općinskog suda u Mostaru broj: 058-0-Su-1459/12 od 29.08.2012. godine i čl. 4. Pravilnika o uvjetima i načinu prijema sudskog vježbenika i sudskog vježbenika-volontera u Općinskom sudu u Mostaru broj: 058-0-Su-497/17 od 17.03.2017. godine, Predsjednik suda objavljuje

 

JAVNI  NATJEČAJ 

za prijem sudskih vježbenika – volontera u Općinski sud u Mostaru

 

Sudski vježbenik - volonter – 10 izvršitelja

 

Opis poslova: poslovi i zadaci s ciljem osposobljavanja za samostalan rad u okviru svoje struke, bez zasnivanja radnog odnosa (volonterski rad) u trajanju od dvije godine.

 

Uvjeti: Pored općih uvjeta iz čl. 25. stav. 1. Zakona o državnoj služni F BiH ( Službene novine F BiH broj: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 08/06 i 4/12), kandidati treba da ispunjavaju i posebne uvjete i to:

  • VSS, diplomirani pravnik VII stupnja ili prvog ciklusa (koji se vrednuje sa najmanje 240 ECTS bodova), drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sustava studiranja pravne struke 

Izbor i prijem vježbenika - volontera izvršit će se na temelju jedinstvenih kriterija utvrđenih u Pravilniku o uvjetima i načinu prijme sudskog vježbenika i sudskog vježbenika - volontera u Općinskom sudu u Mostaru.

 

Kandidati su dužni uz prijavu, koja sadrži kraći životopis, adresu i kontakt telefon, dostaviti i odgovarajuću dokumentaciju u originalu ili ovjerenom presliku:

  • Diplomu o završenom traženom visokom obrazovanju ili uvjerenje o diplomiranju koje je izdala visokoškolska ustanova, ne starije od jedne godine (nostrificirana diploma ukoliko diploma nije stečena u BiH ili je diploma stečen u nekoj od država nastalih raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine).
  • Uvjerenje fakulteta/visokoškolske ustanove o ostvarenom prosjeku ocjena tijekom studiranja
  • Uvjerenje Službe za zapošljavanje o duži trajanja neuposlenosti nakon stjecanja diplome visokog obrazovanja VII stupnja, odnosno obrazovanja prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sustava studiranja, ukoliko se kandidat nalazi na evidenciji Službe za zapošljavanje
  • Rješenje nadležnog instituta/ustanove/organa o utvrđenom stupnju invalidnosti kandidata (ukoliko je kod kandidata utvrđen stupanj invalidnosti od 60% i više)
  • Uvjerenje/potvrda ukoliko su kandidati već negdje volontirali odnosno obavljali vježbenički staž sa naznakom dužine trajanja obavljanja volonterskog / vježbeničkog staža
  • Uvjerenje da je državljanin BiH, ne starije od 6 mjeseci
  • Uvjerenje da se protiv njega ne vodi kazneni postupak od nadležnog suda, ne starije od tri mjeseca
  • Izjava da nije obuhvaćen odredbama čl. IX stav. I Ustava BiH – ovjerena kod nadležne općinske/gradske službe

Ovaj natječaj ostaje otvoren 15 dana nakon dana objavljivanja jednom dnevnom listu koji izlazi na teritoriji BiH i oglasnoj ploči Općinskog suda u Mostaru.

 

Prijave na javni natječaj sa dokazima o ispunjavanju uvjeta, kandidati mogu dostaviti putem prijemnog ureda pisarne Suda ili putem pošte na adresu:

 

Općinski sud u Mostaru

Ulica Maršala Tita br. 94

88 104  M o s t a r

sa naznakom

„za javni natječaj za prijem sudskih vježbenika-volontera“

 

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

 

Dokumenti se vraćaju samo na osobni zahtjev i uz osobno preuzimanje.

 

Oglas je preuzet sa zvanične web stranice gore navedene institucije ili iz drugih izvora oglašavanja.

18.02.2020