Poslovi - Oglas za posao

Stručni saradnik za saradnju sa udruženjima (m/ž)

Vrsta edukacije VSS
Kategorije:
Iskustvo: Godinu
Mjesto: Sarajevo
Broj pozicija 1
Jezici:

Na osnovu člana 24. stav (3) Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“, br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12) i člana 5. Pravilnika o pravilima i postupku provođenja javnog konkursa i postavljenja državnih službenika u organima državne službe Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“, broj 13/19), a na zahtjev Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno- oslobodilačkog rata, Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, objavljuje:

 

JAVNI KONKURS

za popunu radnih mjesta državnih službenika u Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i

 invalida odbrambeno- oslobodilačkog rata

 

10-1278

 

Radna mjesta:

 

01. Stručni saradnik za upravno rješavanje – 1 (jedan) izvršilac

02. Stručni saradnik za saradnju sa udruženjima – 1 (jedan) izvršilac

 

01.Opis poslova: radi poslove upravnog rješavanja u prvostepenom postupku po federalnim propisima iz oblasti boračko-invalidske zaštite; pruža stručnu pomoć i ostvaruje saradnju sa nadležnim prvostepenim i kantonalnim organima; priprema i daje odgovore na upite organa, institucija i građana; vodi propisane evidencije iz djelokruga svog rada; učestvuje u pripremi izvještaja, informacija, analiza, instrukcija i uputstava; vrši i druge poslove koje mu odredi neposredni rukovodilac.

 

Pripadajuća osnovna neto plaća: 1.221,00 KM

 

02.Opis poslova: pruža stručnu pomoć pripadnicima branilačkih kategorija iz oblasti branilačko- invalidske zaštite, radi rješavanja njihovih statusnih pitanja; predlaže kriterije za dodjelu sredstava za ostvarivanje prava po osnovu odobrenih transfera Budžeta Federacije BiH iz oblasti branilačko- invalidske zaštite udruženjima koja okupljaju boračke kategorije, odnosno porodice šehida, poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, dobitnika ratnih priznanja, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida NOR-a; učestvuje u izradi nacrta odluka o usvajanju programa raspodjele utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava za tekuće transfere utvrđene Budžetom Federacije BiH; priprema nacrte javnih poziva za dodjele sredstava za tekuće transfere neprofitnim organizacijima i pojedincima; prati realizaciju potpisanih ugovora za tekuće transfere neprofitnim organizacijima i pojedincima; prikuplja podatke i učestvuje u izradi kvartalnih, polugodišnjih i godišnjih izvještaja o realizaciji transfera odobrenih Budžetom Federacije BiH iz oblasti branilačko- invalidske zaštite; sarađuje sa boračkim udruženjima u cilju realizacije njihovog plana i aktivnosti; obavlja i druge poslove i zadatke koji se odnose na ovo radno mjesto, kao i poslove koje odredi neposredni rukovodilac.

 

Pripadajuća osnovna neto plaća: 1.221,00 KM

 

Kandidati moraju ispunjavati opće uvjete iz člana 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine:

  1. da je državljanin Bosne i Hercegovine;
  2. da je stariji od 18 godina;
  3. da ima univerzitetsku diplomu ili druge obrazovne ili akademske kvalifikacije najmanje VII stepena stručne spreme odnosno visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, što se utvrđuje propisom kojim se uređuju poslovi osnovne djelatnosti i pomoćno tehnički poslovi i uvjet za njihovo obavljanje u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine;
  4. da je zdravstveno sposobno za vršenje određenih poslova predviđenih za to radno mjesto;
  5. da u posljednje tri godine od dana objavljivanja upražnjenog radnog mjesta lice nije otpušteno iz državne službe kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini;
  6. da nije obuhvaćeno odredbom člana IX.1. Ustava Bosne i Hercegovine.

Pored općih uvjeta navedenih u javnom konkursu kandidati moraju ispunjavati i sljedeće posebne uvjete i to za:

 

Poziciju 01:

- VSS - VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, diploma visokog obrazovanja – pravne ili upravne struke,

- 1 (jedna) godina radnog staža,

- poznavanje rada na računaru.

Poziciju 02:

- VSS - VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, diploma visokog obrazovanja – pravne ili upravne struke, fakultet političkih nauka ili drugi društveni fakultet,

- 1 (jedna) godina radnog staža,

- poznavanje rada na računaru.

 

Prijavljivanje-potrebni dokumenti:

  1. Kandidati se prijavljuju na javni konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije za državnu službu Federacije BiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko-podrinjski Kanton Goražde ili na web stranici Agencije: www.adsfbih.gov.ba).
  2. Kandidati koji nisu izuzeti od polaganja ispita općeg znanja dužni su uz prijavu na javni konkurs dostaviti dokaz o radnom stažu u struci nakon sticanja visoke stručne spreme u skladu sa uslovima iz konkursa (original ili ovjerene kopije) na propisanom Obrascu uvjerenja (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko-podrinjski Kanton Goražde ili na web stranici Agencije: www.adsfbih.gov.ba).
  3. Kandidati za radna mjesta stručnog saradnika koji obavljaju poslove namještenika u organu državne službe i koji su stekli visoku stručnu spremu, dužni su uz prijavu na javni konkurs dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):

    - fakultetsku diplomu (nostrifikovana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u jednoj od država nastalih raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine),

    - dokaz da su zaposleni u organu državne službe kao namještenici i dokaz o pet godina radnog iskustva u organima državne službe nakon položenog stručnog ispita za namještenike, izdati nakon objave javnog konkursa,

    - dokaz o položenom stručnom ispitu za namještenike u organima državne službe.

NAPOMENE ZA KANDIDATE:

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.

Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili stručnog ispita smatrat će se da je odustao od dalje konkursne procedure.

Kandidate, koji polože stručni ispit (pismeni i intervju), Agencija će pisano obavjestiti o vremenu i načinu dostavljanja dokaza o ispunjavanju uvjeta javnog konkursa. Istovremeno sa dostavom dokaza o ispunjavanju uvjeta javnog konkursa, kandidat, koji polaže pravo na prioritetno zapošljavanje po osnovu posebnog zakona, dužan je dostaviti i odgovarajuće dokaze o svom statusu u skladu sa propisom na koji se poziva.

Kandidati u javnom konkursu moraju ispunjavati uvjete javnog konkursa sa danom njegove objave, u “Službenim novinama Federacije BiH” neovisno od toga kada su dokazi zatraženi ili dostavljeni.

Kandidat koji u bilo čemu ne postupi po navodima javnog konkursa biće isključen iz konkursne procedure bez mogućnosti ponavljanja propuštene radnje.

Prijava, sa potrebnim dokumentima, dostavlja se u roku od 15 dana, od objave javnog konkursa u „Službenim novinama Federacije BiH”, putem pošte, preporučeno na adresu:

 

Agencija za državnu službu Federacije BiH

Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko-podrinjski Kanton Goražde

(71000 Sarajevo, ul. Kulovića br. 7)

sa naznakom:

“Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika u Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno- oslobodilačkog rata – broj: 120/20”

 

Oglas je preuzet sa zvanične web stranice gore navedene institucije ili iz drugih izvora oglašavanja.

14.02.2020