Poslovi - Oglas za posao

Medicinski tehničar-vozač (m/ž)

Vrsta edukacije SSS
Kategorije: Medicina
Iskustvo: Bez iskustva
Mjesto: Mostar
Broj pozicija 2
Jezici:

Na osnovu čl.20a.stav.2.Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu („Službene novine FBiH“ broj 26/16 i 89/18), člana 5.stav 3.Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u HNK („Službene novine HNK/Ž“broj.4 i 5/19),čl.4.Pravilnika o radu br.1311/18 od 24.12.2018.godine, te odluke  v.d.direktora broj 932/19  JU Dom zdravlja Stari grad Mostar  objavljuje

 

 

J A V N I  O G L A S

za popunu upražnjenih  radnih mjesta

 

 

NAZIV RADNOG MJESTA

 

1.1. Doktor medicine...........................................................................(3 izvršioca)

 

1.2. Medicinski tehničar-vozač..............................................................(2 izvršioca)

 

1.3. Referent  za javne nabavke.............................................................(1 izvršilac)

 

1.4. Medicinska sestra tehničar..............................................................(1 izvršilac)

 

1.5. Farmaceutski tehničar....................................................................(1 izvršilac)

 

 

OPŠTI USLOVI:

 

da je kandidat  stariji od 18 godina,

da je državljanin BiH.

 

 

Kao dokaz ispunjavanja opštih uslova kandidati su dužni dostaviti slijedeću dokumentaciju:

 

pisana prijava –obrazac  sa podatcima o kandidatu, podacima o radnom mjestu  na koje se kandidat prijavljuje i izjava o tačnosti podataka ( obrazac se može dobiti na protokolu Doma zdravlja Stari grad Mostar).

izvod iz matične knjige rođenih,

uvjerenje/potvrda od CIPSA ne starije od 3 mjeseca od dana objave oglasa ,

uvjerenje o državljanstvu  ne starije od 3  mjeseci od dana objave oglasa.

 

 

POSEBNI USLOVI:

 

1. Radno mjesto Doktor medicine na neodređeno vrijeme - uslovi: VSS-medicinski fakultet, položen stručni ispit, odobrenje za samostalan rad, poznavanje rada na računaru.

 

Potrebni dokumenti: pisana prijava na oglas, diploma o završenom fakultetu, uvjerenje o položenom stručnom ispitu, certifikat za samostalan rad (licenca ) i dokaz o poznavanju rada na računaru.

 

1.2. Radno mjesto Medicinski tehničar-vozač u Hitnoj medicinskoj pomoći na neodređeno vrijeme: - uslovi: medicinska škola opšteg smjera, položen stručni ispit, odobrenje za samostalan rad, dokaz o poznavanje rada na računaru, vozačka dozvola  „B“ kategorije.

 

Potrebni dokumenti: diploma o završenoj školi, uvjerenje o položenom stručnom ispitu, certifikat za samostalan rad (licenca), dokaz o poznavanju rada na računaru i kopija vozačke dozvole.

 

1.3. Radno mjesto Refernt za javne nabavke na neodređeno vrijeme – uslovi: Bachelor poslovne ekonomije, Certifikat o završenoj školi za javne nabavke , dokaz o poznavanje rada na računaru.

 

Potrebni dokumenti: diploma o završenoj školi, dokaz o radnom iskustvu, Certifikat o završenoj edukaciji, dokaz o poznavanju rada na računaru.

 

4. Radno mjesto Medicinska sestra-tehničar na pedijatriji na određeno vrijeme: - uslovi: medicinska škola opšteg smjera, položen stručni ispit, odobrenje za samostalan rad, dokaz o poznavanje rada na računaru.

 

Potrebni dokumenti: diploma o završenoj školi, uvjerenje o položenom stručnom ispitu, certifikat za samostalan rad (licenca), dokaz o poznavanju rada na računaru.

 

5. Radno mjesto farmaceutski tehničar na neodređeno vrijeme: - uslovi: medicinska škola farmaceutskog  smjera, položen stručni ispit, odobrenje za samostalan rad, dokaz o poznavanje rada na računaru tri godine radnog iskustva u struci.

 

Potrebni dokumenti: diploma o završenoj školi, uvjerenje o položenom stručnom ispitu, certifikat za samostalan rad (licenca), dokaz o poznavanju rada na računaru, dokaz o radnom iskustvu.

 

Kandidati koji se prijavljuju na javni oglas pored dokumentacije kojom se dokazuje ispunjavanje opštih i posebnih uslova oglasa dužni su dostaviti i dodatnu dokumentaciju na osnovu koje će se izvršiti bodovanje prijavljenih kandidata, a koja podrazumijeva :

 

uvjerenje /potvrda o radnom stažu od poslodavca na poslovima koji se traže oglasom, sa tačnim naznakom poslova i radnih zadataka  sa  godinama i mjesecima radnog staža ;     

uvjerenje/potvrdu o prosjeku ocjena tokom školovanja/studiranja  za školu/ fakultet koji se traži oglasom;

dokazi o statusu kandidata kao dobrovoljca, organizatora otpora, veterana, učesnika rata-demobilisanog borca, ratnog vojnog invalida, dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i kao člana njihovih porodica, porodica poginulih/šehida, umrlih i nestalih branilaca u skladu sa Zakonom o pravima boraca i članova njihovih porodica („Službene novine FBiH“, broj: 33/04 , 56/05,70/07, 9/ 10 i 90/ 17) i Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica u HNK („Službene novine HNK“, broj: 6/18), u svrhu ostvarivanja prava prednosti pri zapošljavanju pod jednakim uslovima ne  starija od 3 mjeseca.

 

Sa kandidatima koji ispunjavaju formalno-pravne uslove iz javnog oglasa izvršiti će se provjera radnih i stručnih sposobnosti.

 

Prijem u radni odnos se vrši u skladu sa Pravilnikom o radu ustanove.

 

Javni oglas ostaje otvoren 8  dana od dana objavljivanja javnog oglasa  u dnevnom listu „Avaz“ i na web stranici  Službe za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanskog kantona www.szhn-k.ba    

 

Dokumenti koji se prilažu uz prijavu moraju biti u orginalu ili u ovjerenoj kopiji.

 

Neblagovremene i nepotpune prijave će se odbaciti i neće biti uzete u razmatranje.

 

Sve tražene dokumente treba dostaviti neposredno na protokol ustanove ili  putem pošte preporučeno na adresu:

 

JU Dom zdravlja Stari grad Mostar

Ul. Osmana Đikića br.6.

88108 Mostar

sa naznakom

“PRIJAVA NA JAVNI OGLAS ZA RADNO MJESTO

(navesti naziv radnog mjesta)

- NE OTVARATI“

 

Oglas je preuzet sa zvanične web stranice gore navedene institucije ili iz drugih izvora oglašavanja. 

15.11.2019