Poslovi - Oglas za posao

Diplomirani građevinski inženjer (m/ž)

Vrsta edukacije VSS
Kategorije: Građevina
Iskustvo: Bez iskustva
Mjesto: Doboj
Broj pozicija 1
Jezici:

OPIS RADNOG MJESTA

OPŠTINA DERVENTA

TRG OSLOBOĐENjA 3

74 400 DERVENTA

 

JAVNI KONKURS

za prijem u pripravnika u Opštinsku upravu Derventa

 

I - Načelnik opštine Derventa raspisuje javni konkurs za prijem pripravnika sa visokom stručnom spremom u Opštinsku upravu Derventa, na određeno vrijeme u trajanju do 12 mjeseci:

1.  Diplomirani građevinski inženjer - 1 izvršilac,

2.  Diplomirani pravnik - 1 izvršilac,

3.  Diplomirani ekonomista - 1 izvršilac i

4.  Profesor srpskog jezika - 1 izvršilac.

 

II - Opis poslova

 

Pripravnici se primaju u radni odnos radi osposobljavanja za samostalan rad u struci, odnosno samostalno obavljanje posla i sticanja prava na polaganje stručnog ispita za rad u upravi.

Pripravnici će se osposobljavati po Pravilniku o prijemu u radni odnos i stručnom osposobljavanju u Opštinskoj upravi Derventa („Službeni glasnik opštine Derventa“, broj 16/17).

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

III – Opšti uslovi za prijem u radni odnos

1. da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine,

2. da je starije od 18 godina,

3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

4. da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,

5. da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini tri godine prije objavljivanja konkursa i

6. da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi, u skladu sa članom 43. do 47. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 97/16).

 

IV – Posebni uslovi

- Visoka stručna sprema (VII stepen) ili prvi ciklus studija sa ostvarenih 240 ECTS bodova,

 

V - Potrebna dokumenta

 

(1) Prijava za učešće na javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu - Prijava na javni konkurs. Prijavni obrazac se može preuzeti sa zvanične internet stranice Opštine Derventa i prijemnoj kancelariji Opštine Derventa.

Uz navedeni obrazac, kao dokaz o ispunjavanju opštih uslova, kandidat prilaže foto-kopiju lične karte, i izjavu da kandidat:

 

1) da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi,

2) da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini tri godine prije objavljivanja konkursa i

3) da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u opštinskoj upravi, u skladu sa članom 43. do 47. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 97/16), sastavni je dio Prijave na javni konkurs.

 

(2) Kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova kandidat prilaže:

1. fotokopiju diplome o završenom fakultetu (kandidat koji je visoko obrazovanje stekao po Bolonjskom sistemu studiranja uz diplomu dostavlja i dodatak diplomi. Ako visokoškolska ustanova dodatak diplomi nije uopšte izdavala, kandidat je dužan da uz diplomu o stečenom obrazovanju dostavi uvjerenje visokoškolske ustanove da dodatak diplomi nije izdavan, odnosno da se ne izdaje),

2. uvjerenje da se kandidat nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS sa statusom nezaposlenog lica bez radnog iskustva u traženom stepenu stručne spreme ili da nema ostvareno radno iskustvo u traženoj vrsti i stepenu stručne spreme, odnosno da ima ostvareno radno iskustvo u traženoj vrsti i stepenu stručne spreme u trajanju kraćem od 12 mjeseci;

3. uvjerenje da je kandidat dijete porodice poginulog borca VRS.

(3) Sa kandidatima koji budu ispunjavali uslove javnog konkursa, Konkursna komisija će obaviti usmeni intervju.

O mjestu i vremenu održavanja intervjua, kandidati će biti blagovremeno pismeno obaviješteni.

(4) Ukoliko više kandidata na rang listi ima isti broj bodova prednost će imati kandidat koji ima status člana porodice poginulog borca, ratnog vojnog invalida i borca, kako je propisano članovima 36. 54. i 73. Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 134/11, 9/12, 40/12 i 18/15 ). Da bi ostvarili navedene prednosti kandidati su dužni da prilože odgovarajući dokaz o ispunjavanju uslova 30. 39. i 60. Zakona.

(5) Prvorangirani kandidat, po prijedlogu Komisije, dužan je da u roku od sedam dana od dana prijema obavještenja Komisije dostaviti dokaze o ispunjenosti opštih i posebnih uslova u originalu ili ovjerenoj foto-kopiji, a ovjerenu izjavu o ispunjenosti uslova iz tačke V stav 1. podtačka 3. i 4. javnog konkursa, kao i uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

(6) Ako prvorangirani kandidat ne dostavi dokaze iz stava 5. ove tačke u propisanom roku ili ako na osnovu dostavljenih dokaza Komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte ili posebne uslove, pozvaće sljedećeg kandidata po broju osvojenih bodova sa rang-liste uspješnih kandidata da postupi u skladu sa stavom 5. ove tačke.

 

VI – Rok za podnošenje prijava

Rok za podnošenje prijava je 15 dana, od dana objavljivanja javnog konkursa.

U slučaju da javni konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok za podnošenje prijave računaće se od dana posljednjeg objavljivanja.

Javni konkurs biće objavljen u dnevnom listu „Glas Srpske“ i zvaničnoj internet stranici Opštine Derventa http://www.derventa.ba

Prijave na javni konkurs se mogu dostaviti lično (prijemna kancelarija) ili putem pošte na adresu: „Opština Derventa, Trg oslobođenja broj 3, sa naznakom „Komisiji za sprovođenje postupka za prijem pripravnika u radni odnos“.

Nepotpune, nerazumljive i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Za davanje dodatnih obavještenja o javnom konkursu zadužen je Borivoje Golubović, kontakt telefon 053/315-130.

 

Oglas je preuzet sa zvanične web stranice gore navedene institucije ili iz drugih izvora oglašavanja. 

10.10.2019