Poslovi - Oglas za posao

Stručni saradnik za komercijalne poslove i nabavke (m/ž)

Vrsta edukacije VSS
Kategorije:
Iskustvo: Dvije godine
Mjesto: Sarajevo
Broj pozicija 1
Jezici:

PRIRODNO-MATEMATIČKI FAKULTET

UNIVERZITETA U SARAJEVU

Zmaja od Bosne 33-35, Sarajevo

website: www.pmf.unsa.ba

 

Na osnovu Zaključka Vlade Kantona Sarajevo, broj: 02-05-8805-21/19 od 14.03.2019. godine, Odluke Rektora Univerziteta u Sarajevu broj: 0101-1180/19 od 12.02.2019. godine i Odluke Dekana Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu broj: 01/01-1623/6-2019 od 19.09.2019. godine, te Rješenja broj: UP-1-14-09-34-11462/19-09/18-005 od 20.06.2019. godine, raspisuje se

 

PONOVNI JAVNI OGLAS/KONKURS

za prijem u radni odnos na

Prirodno-matematičkom fakultetu

Univerziteta u Sarajevu na neodređeno vrijeme

 

1. KOORDINATOR ZA KOMERCIJALNE POSLOVE I NABAVKU (STRUČNI SARADNIK ZA KOMERCIJALNE POSLOVE I NABAVKE) - 1 izvršilac sa punim radnim vremenom na neodređeno vrijeme;

 

Opis poslova radnog mjesta

Opis poslova i radnih zadataka koordinatora za komercijalne poslove i nabavku (stručnog saradnika za komercijalne poslove i nabavke): komercijalni poslovi za potrebe fakulteta (predugovaranja, pribavljanje ponuda, ispitivanje tržišta), vrši narudžbu robe na osnovu zaključenih ugovora ili odluka nadležnih organa, a po nalogu šefa Službe i stara se o isporuci istih, kontaktira i koordinira dobavljače o nabavkama i sačinjava zahtjev za isporuku roba prema dobavljačima, sačinjava periodične izvještaje o stanju realizacije nabavki, vrši zaduženje lica i organizacionih jedinica sa osnovnim sredstvima, te liste o zaduženjima dostavlja Službi računovodstva, vrši trebovanje, kvalitativan i kvantitativan prijem robe, izdaje, odnosno zadužuje robom odgovorna lica po organizacionim jedinicama na osnovu trebovanja, odnosno usmenog ili pismenog službenog naloga, obrađuje i realizira zahtjeve za nabavke putem direktnog sporazuma i sačinjava izvještaje o istim i dostavlja Agenciji za nabavke BiH, obavlja i druge poslove po nalogu rukovodnih organa fakulteta.

 

Pripadajuća osnovna neto plaća: u skladu sa Kolektivnim ugovorom za djelatnost visokog obrazovanja i nauke na Univerzitetu u Sarajevu

Mjesto rada: Sarajevo

Radno vrijeme: 08-16 h

Probni rad: 6 mjeseci

 

USLOVI

Pored općih uslova utvrđenih Zakonom o radu („Službene novine FBiH“, broj: 22/16 i 89/18), kandidati trebaju ispunjavati i sljedeće posebne uslove:

  • VSS odgovarajućeg profila zanimanja
  • Sposobnost za komunikacije sa trećim licima
  • radno iskustvo 2 godine na istim ili sličnim poslovima

Napomena: aplicirati mogu svi kandidati koji su visoko obrazovanje stekli prema bolonjskom sistemu studiranja.

 

Uz svojeručno potpisanu Prijavu sa naznakom radnog mjesta za koje konkurišu, pored obaveze navođenja priložene dokumentacije, kandidati su obavezni dostaviti (Original ili ovjerene kopije ne starije od 6 mjeseci):

  • Biografija/životopis; 
  • Ovjerena kopija diplome o stečenoj stručnoj spremi (nostrifikovane/priznate diplome ako su iste stečene van BiH ili u nekoj drugoj državi nakon 06.04.1992. godine);
  • Izvod iz matične knjige rođenih;
  • Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci);
  • Dokaz o statusu kandidata po osnovu dopunskih prava boraca-branitelja BiH u skladu sa Zakonom (potvrda, uvjerenje i sl.) ukoliko isti posjeduje;
  • Dokaz o radnom iskustvu na istim ili sličnim poslovima.

Prioritet pri zapošljavanju imaju lica utvrđena u članu 23. Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja BiH („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 45/12, 26/14 i 46/17).

 

Svi listovi Prijave sa priloženom dokumentacijom moraju biti uvezani u jednu cjelinu.

 

Napomena: Javni oglas/konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja. Prijave na javni oglas/konkurs slati u zatvorenoj koverti sa naznakom „NE OTVARAJ – PRIJAVA NA JAVNI OGLAS“ na adresu Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Sarajevu, ulica Zmaja od Bosne br. 33/III, putem pošte ili direktno na Protokol, soba 319/III (visoka zgrada). Bliže informacije se mogu dobiti na telefon: 033/723-778.

 

Sa rangiranim kandidatima, Komisija za utvrđivanje prijedloga za izbor zaposlenika obaviti će provjeru radnih i stručnih sposobnosti. O mjestu i vremenu provjere, kandidati će biti naknadno obavješteni. Kandidati koji ne pristupe provjeri (usmeni/pismeni ispit), gube pravo daljnjeg učešća u konkursnoj proceduri.

Kandidati koji budu izabrani, dužni su dostaviti uvjerenje PIO/MIO-Porezne uprave o radnom stažu i uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova propisanih za radno mjesto za koje su konkurisali.

 

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove ovog oglasa/konkursa kao i prijave koje sadrže neovjerene kopije tražene dokumentacije neće se uzeti u razmatranje. 

 

Oglas je preuzet sa zvanične web stranice gore navedene institucije ili iz drugih izvora oglašavanja. 

22.09.2019