Poslovi - Oglas za posao

Stručni suradnik (m/ž)

Vrsta edukacije VSS
Kategorije:
Iskustvo: Sa iskustvom
Mjesto: Čapljina
Broj pozicija 1
Jezici:

Stručni suradnik za poslove obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (m/ž)

Na temelju članka 24. stavak (3) Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine (»Službene novine Federacije BiH», br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12) a u svezi sa člankom 1. Uredbe o primjeni Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine u Hercegovačko-neretvanskom kantonu („Službene novine HNK“, broj: 1/12 i 1/14), i članka 5. Pravilnika o pravilima i postupku provedbe javnog natječaja i postavljenja državnih službenika u tijelima državne službe Federacije Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije BiH”, broj: 13/19), a na zahtjev Grada Čapljine, Agencija za državnu službu Federacije BiH, objavljuje

 

JAVNI NATJEČAJ

za popunu radnih mjesta državnih službenika u Gradu Čapljini

 

2/ 553

 

Radna mjesta:

01.Stručni suradnik za poslove kulture u Službi društvenih djelatnosti – 1 (jedan) izvršitelj

02.Stručni suradnik za poslove suradnje sa humanitarnim organizacijama i humanitarnim udrugama u Službi društvenih djelatnosti – 1 (jedan) izvršitelj

03.Stručni suradnik za poslove obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Službi poljoprivrede i zaštite okoliša – 1 (jedan) izvršitelj

04.Stručni suradnik za poslove povratka i obnovu u Službi za prava branitelja i socijalnu skrb – 1 (jedan) izvršitelj

05.Stručni suradnik za pripremu i praćenje projekata iz oblasti lokalnog ekonomskog razvitka u Stručnoj službi za lokalni ekonomski razvitak i europske integracije – 2 (dva) izvršitelja

 

01. Opis poslova: prati propise i stanje u oblasti kulture; surađuje sa ustanovama i društvima iz oblasti kulture i koordinira radom istih; nadzire rad ustanova na području Općine u oblasti kulture; priprema tipska izvješća i periodične informacije u oblasti kulture i predlaže aktivnosti iz oblasti kulture; obavlja i druge poslove koje odredi pomoćnik rukovoditelja organa državne službe, odnosno Načelnik Općine.

 

Posebni uvjeti:

- VSS, struke političkih znanosti, pravne, kemijsko-tehnološke ili prosvjetne struke

- najmanje 1 (jednu) godinu radnog iskustva u struci, nakon završene visoke stručne spreme

 

02. Opis poslova: prati propise i stanje u oblasti udruga i humanitarnih organizacija; surađuje sa humanitarnim udrugama i humanitarnim organizacijama; priprema tipska izvješća i periodične informacije u oblasti rada udruga i humanitarnih organizacija i predlaže aktivnosti iz navedenih oblasti; obavlja i druge poslove koje odredi pomoćnik rukovoditelja organa državne službe, odnosno Načelnik Općine.

 

Posebni uvjeti:

- VSS, struke političkih znanosti

- najmanje 1 (jednu) godinu radnog iskustva u struci, nakon završene visoke stručne spreme

 

03. Opis poslova: prati stanje u oblasti poljoprivrede; vrši upis u registar obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava; pruža stručnu pomoć poljoprivrednicima kod pripreme aplikacija za ostvarivanje poticaja u poljoprivredi; sudjeluje u izradi projekata za razvitak poljoprivrede; prati realizaciju projekata u oblasti poljoprivrede; predlaže poduzimanje odgovarajućih aktivnosti iz navedenih oblasti; obavlja i druge poslove koje utvrdi pomoćnik rukovoditelja organa državne službe, odnosno Načelnik Općine.

 

Posebni uvjeti:

- VSS, poljoprivredne struke

- najmanje 1 (jednu) godinu radnog iskustva u struci, nakon završene visoke stručne spreme

 

04. Opis poslova: prati stanje i propise u oblasti povratka izbjeglih i raseljenih osoba i oblasti obnove objekata izbjeglih i raseljenih osoba; surađuje sa nadležnim tijelima vlasti i međunarodnim organizacijama u oblasti obnove i povratka izbjeglih i raseljenih osoba; vodi evidenciju o stanju obnove i povratka raseljenih i izbjeglih osoba; obavlja i druge poslove koje odredi pomoćnik rukovoditelja organa državne službe, odnosno Načelnik Općine.

 

Posebni uvjeti:

- VSS, pravne ili pedagoško-prosvjetne struke

- najmanje 1 (jednu) godinu radnog iskustva u struci, nakon završene visoke stručne spreme

 

05. Opis poslova: sudjeluje u pripremi projektne dokumentacije za apliciranje na natječaje fondova EU, natječaje drugih međunarodnih institucija, kao i ostale natječaje za projekte lokalnih zajednica i prekogranične suradnje; obavlja pripremne poslove u vezi sa sklapanjem partnerstava povezanih sa programima i projektima EU i lokalnog ekonomskog razvitka; provodi politiku iz Strategije razvitka Općine Čapljina; uspostavlja, izrađuje, vodi i održava evidenciju u oblasti poduzetništva, lokalnog ekonomskog razvitka i realizacije investicijskih projekata; sudjeluje u izradi izvješća iz oblasti razvitka lokalne zajednice za potrebe tijela Općine; priprema i obrađuje relevantne podatke za potrebe službi uprave i stručne službe Općine; obavlja i druge poslove koje odredi Načelnik Općine.

 

Posebni uvjeti:

- VSS, prosvjetno-pedagoške, filozofsko-povijesne struke

- najmanje 1 (jednu) godinu radnog iskustva u struci, nakon završene visoke stručne spreme

- poznavanje rada na računalu

 

„Visoka stručna sprema (VSS) podrazumijeva stečenu diplomu visokog obrazovanja ili druge obrazovne ili akademske kvalifikacije najmanje VII stupnja stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog, drugog i trećeg ciklusa Bolonjskog sustava studiranja. Osoba sa završenim prvim ciklusom Bolonjskog sustava studiranja koji se vrednuje sa 180 ECTS bodova, može se postaviti, isključivo, na radno mjesto stručnog saradnika.“

 

Pored posebnih uvjeta navedenih u javnom natječaju kandidati moraju ispunjavati i opće uvjete iz članka 25. Zakona o državnoj službu u Federaciji Bosne i Hercegovine:

1. da je državljanin Bosne i Hercegovine;

2. da je stariji od 18 godina;

3. da ima univerzitetsku diplomu ili druge obrazovne ili akademske kvalifikacije najmanje VII stupnja stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sustava studiranja, što se utvrđuje propisom kojim se uređuju poslovi osnovne djelatnosti i pomoćno tehnički poslovi i uvjet za njihovo obavljanje u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine;

4. da je zdravstveno sposobno za vršenje određenih poslova predviđenih za to radno mjesto;

5. da u posljednje tri godine od dana objavljivanja upražnjenog radnog mjesta osoba nije otpuštena iz državne službe kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini;

6. da nije obuhvaćeno odredbom članka IX.1. Ustava Bosne i Hercegovine.

 

Prijavljivanje-potrebni dokumenti:

1. Kandidati se prijavljuju na javni natječaj dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije za državnu službu Federacije BiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Ante Starčevića b.b., 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba.)

2. Kandidati koji nisu izuzeti od polaganja ispita općeg znanja dužni su uz prijavu na javni natječaj dostaviti dokaz o radnom stažu u struci nakon stjecanja visoke stručne spreme, u skladu sa uvjetima iz natječaja (original ili ovjerenu kopiju), na propisanom Obrascu uvjerenja (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Ante Starčevića b.b., 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba.)

3. Kandidati koji obavljaju poslove namještenika u organu državne službe i koji su stekli visoku stručnu spremu, dužni su uz prijavu na javni natječaj dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):

a) fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u Bosni i Hercegovini ili je diploma stečena u nekoj od država nastalih raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine),

b) dokaz da su zaposleni u organu državne službe kao namještenici i dokaz o pet godina radnog iskustva u organima državne službe nakon položenog stručnog ispita za namještenike, izdati nakon objave javnog natječaja,

c) dokaz o položenom stručnom ispitu za namještenike u organima državne službe.

 

NAPOMENE ZA KANDIDATE:

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.

 

Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili stručnog ispita smatrat će se da je odustao od dalje natječajne procedure. 

 

Kandidate, koji polože stručni ispit (pismeni i intervju), Agencija će pisano obavjestiti o vremenu i načinu dostavljanja dokaza o ispunjavanju uvjeta javnog natječaja.

 

Istovremeno sa dostavom dokaza o ispunjavanju uvjeta javnog natječaja, kandidat, koji polaže pravo na prioritetno zapošljavanje na temelju posebnog zakona, dužan je dostaviti i odgovarajuće dokaze o svom statusu u skladu sa propisom na koji se poziva.

 

Kandidati u javnom natječaju moraju ispunjavati uvjete javnog natječaja sa danom njegove objave u “Službenim novinama Federacije BiH”, neovisno od toga kada su dokazi zatraženi ili dostavljeni.

 

Kandidat koji u bilo čemu ne postupi po navodima javnog natječaja biće isključen iz natječajne procedure bez mogućnosti ponavljanja propuštene radnje.

 

Prijava, sa potrebnim dokumentima, dostavlja se u roku od 15 dana, od objave javnog natječaja u „Službenim novinama Federacije BiH”, putem pošte, preporučeno na adresu:

 

Agencija za državnu službu FBIH

Odjeljenje Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton

Ante Starčevića b.b. 88 000 Mostar

sa naznakom:

„Javni natječaj za popunu radnih mjesta državnih službenika u Gradu Čapljini, sa

pozivom na broj: 2/553"

 

Oglas je preuzet sa zvanične web stranice gore navedene institucije ili iz drugih izvora oglašavanja.

21.07.2019