Poslovi - Oglas za posao

Direktor Javne ustanove (m/ž)

Vrsta edukacije VSS
Kategorije:
Iskustvo: Sa iskustvom
Mjesto: Sarajevo
Broj pozicija 1
Jezici:

Na osnovu člana 29. Zakona o ustanovama („Službeni list RBiH“, br. 6/92, 8/93 i 13/94), člana 40 a. Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, br. 4/04, 29/09 i 18/13), člana 14. stav (2) Odluke o osnivanju Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, br. 11/12 – Prečišćeni tekst i 5/13), člana 21. stav (1) Statuta Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo (br. 05/1-3306/08 od 22.05.2008. godine, 05/1-0224/12 od 08.02.2012. godine, 05/1-0542/12 od 21.03.2012. godine i 05/1-0867/2016 od 27.06.2016. godine), člana 2. stav (3) Pravilnika o proceduri izbora i imenovanje direktora Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, br. 25/13 i 47/18), Odluke Upravnog odbora o pokretanju procedure za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo, broj: 09/1-1151-UO/19 od 07.06.2019. godine i Saglasnosti Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, broj: 13-04/2-05-23368/19 od 13.06.2019. godine za objavljivanje konkursa za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo, Upravni odbor Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo objavljuje

 

KONKURS

za izbor i imenovanje direktora

Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo

 

Objavljuje se konkurs za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo.

 

Opis pozicije direktora:

 

Direktor Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo obavlja slijedeće poslove:

 

Organizuje i rukovodi radom Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo, zastupa i predstavlja Javnu ustanovu „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo prema trećim licima i odgovoran je za zakonito obavljanje djelatnosti rada Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo fomirana; predlaže Upravnom odboru mjere za efikasno i zakonito obavljanje djelatnosti radi kojih je Javna ustanova „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo osnovana; Predlaže Upravnom odboru unutrašnju organizaciju i sistematizaciju poslova i osnove planova rada i razvoja; Izvršava odluke Upravnog odbora; Odlučuje o pravima, obavezama i odgovornostima radnika iz radnog odnosa; Podnosi Upravnom odboru izvještaj o finansijskom poslovanju i vrši druge poslove u skladu sa zakonom i pravilima Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo; Naredbodavac je za izvršavanje finansijskog plana; Zaključuje ugovore o stvaranju i preuzimanju obaveza za Javnu ustanovu „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo, a na osnovu odluka Upravnog odbora; Stara se o javnosti rada Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo; organizuje i sprovodi određene mjere za ONS; Osniva komisije i druga radna tijela radi obavljanja poslova i donosi odluke o naknadama za rad komisija; Obavlja i druge poslove u skladu sa zakonom i Statutom;

Direktor se imenuje na mandat od 4 (četiri) godine.

 

Za direktora Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo može biti imenovana osoba koja ispunjava slijedeće uvjete:

 

a) da je državljanin Bosne i Hercegovine,

b) da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

c) da ima završen VII stepen stručne spreme, odnosno završen najmanje prvi ciklus bolonjskog studija visokog obrazovanja u trajanju od najmanje četiri studijske godine sa akademskom titulom i stručnim zvanjem Bakalaureat/Bachelor (240 ECTS bodova), društvenog smjera,

d) da ima najmanje pet godina radnog staža,

e) da nije osuđivan za krivično djelo koje je nespojivo sa obavljanjem dužnosti direktora,

f) da nije osuđivan za prekršaj koji je nespojiv sa obavljanjem dužnosti direktora,

g) da ponudi Program rada Javne ustanove “Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo za period na koji se imenuje,

h) da nema privatni finansijski interes u Javnoj ustanovi “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo.

i) direktor Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo ne može biti predsjednik i član upravnog odbora i predsjednik i član nadzornog odbora bilo koje ustanove nezavisno od oblasti za koju je ustanova osnovana, a koja djeluje u Bosni i Hercegovini.

 

Kandidat je dužan uz prijavu na konkurs, koja sadrži kraću biografiju, adresu i kontakt telefon, priložiti originalne dokumente ili ovjerene kopije dokumenata koji su dokaz o ispunjavanju uvjeta traženih konkursom, i to:

 

- Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci),

- Izvod iz matične knjige rođenih, ne stariji od šest mjeseci, osim ako se radi o dokumentu koji je trajnog karaktera,

- Diploma o stečenom visokom obrazovanju,

- Uvjerenje/ potvrda o radnom stažu,

- Program rada Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo za period na koji se imenuje,

- Izjava da nema privatni finansijski interes u Javnoj ustanovi “Služba za zapošljavanje

Kantona Sarajevo” Sarajevo, izjava potpisana i ovjerena od strane nadležnog organa - ne starija od šest mjeseci,

- Ovjerena izjava kod nadležnog organa da kandidat nije predsjednik i član upravnog odbora i predsjednik i član nadzornog odbora bilo koje ustanove nezavisno od oblasti za koju je ustanova osnovana, a koja djeluje u Bosni i Hercegovini, potpisana i ovjerena od strane nadležnog organa - ne starija od šest mjeseci.

 

Ukoliko je kandidat predsjednik ili član upravnog odbora ili predsjednik ili član nadzornog odbora bilo koje ustanove nezavisno od oblasti za koju je ustanova osnovana, a koja djeluje u Bosni i Hercegovini, priložit će ovjerenu izjavu da će u slučaju imenovanja za direktora Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo, danom imenovanja podnijeti ostavku i odstupiti sa pozicija predsjednika ili člana upravnog odbora ili predsjednika ili člana nadzornog odbora bilo koje ustanove nezavisno od oblasti za koju je ustanova osnovana, a koja djeluje u Bosni i Hercegovini.

 

Nakon utvrđivanja rang liste kandidata, Upravni odbor Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo obavještava kandidata koji se nalazi na prvom mjestu rang liste da je obavezan dostaviti:

 

a) ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene koje nije starije od 6 (šest) mjeseci;

b) uvjerenje o neosuđivanosti za krivično djelo koje je nespojivo sa obavljanjem dužnosti direktora Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo;

c) uvjerenje o neosuđivanosti za prekršaj koji je nespojiv sa obavljanjem dužnosti direktora Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo.

Dokazi pod tačkama a), b) i c) dostavljaju se nakon provedene konkursne procedure, na traženje Upravnog odbora Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo.

Ukoliko kandidat koji se nalazi na prvom mjestu rang liste, ne dostavi dokaze iz po tačkom a), b) i c) u roku od 7 (sedam) dana od dana prijema zahtjeva Upravnog odbora Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo za dostavljanje ovih dokaza, Upravni odbor Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo će provesti istu proceduru za sljedećeg kandidata sa rang liste.

 

Rok za podnošenje prijave i dokaza o ispunjavanju uvjeta konkursa kandidati su dužni dostaviti u roku od 8 (osam) dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu.

 

Konkurs će biti objavljen u dnevnim novinama „Dnevni avaz“, „Oslobođenje“ i na web stranici Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo.

 

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave neće se uzeti u razmatranje.

 

Upravni odbor će kandidate sa liste kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa obavijestiti u pisanom obliku o mjestu i vremenu obavljanja intervjua.

 

Prijave na konkurs sa dokazima o ispunjavanju uvjeta dostavljaju se na adresu:

Javna ustanova „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo, ulica Đoke Mazalića br. 3, 71 000 Sarajevo, sa naznakom „Prijava na konkurs za izbor i imenovanje direktora - ne otvaraj“.

 

Oglas je preuzet sa zvanične web stranice gore navedene institucije ili iz drugih izvora oglašavanja.

23.06.2019