Poslovi - Oglas za posao

Direktor škole (m/ž)

Vrsta edukacije VSS
Kategorije:
Iskustvo: Sa iskustvom
Mjesto: Banja Luka
Broj pozicija 1
Jezici:

OPIS RADNOG MJESTA

Na osnovu člana 136. stav (1) tačka 6) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (’‘Službeni glasnik Republike Srpske’‘, broj: 44/17,31/18), člana 27. stav (1) tačka 6) Statuta JU Osnovna škola „Branko Ćopić“ Prnjavor, člana 2. stav (1) Pravilnika o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora osnovne škole („Službeni glasnik Republike Srpske“ br. 49/18) i Odluke Školskog odbora o raspisivanju Javnog konkursa za izbor direktora JU Osnovna škola „Branko Ćopić“ Prnjavor,  broj: 281/19. od 04.04.2019. godine, Školski odbor JU Osnovna škola ‘’Branko Ćopić’’ Prnjavor,  r a s p i s u j e

 

JAVNI КONКURS

izbor direktora JU Osnovna škola ‘’Branko Ćopić’’ Prnjavor

 

I – Predmet

 

Školski odbor JU Osnovna škola „Branko Ćopić“ Prnjavor raspisuje Javni konkurs za izbor direktora JU Osnovna škola ‘’Branko Ćopić’’ Prnjavor.

 

II - Opis poslova

 

Direktor škole rukovodi radom škole i odgovoran je za zakonitost rada i uspješno obavljanje djelatnosti škole u skladu sa odredbama Zakona o osnovnon vaspitanju i obrazovanju. Za svoj rad odgovara Vladi, Školskom odboru i ministru. Direktor škole odgovaran je i za obavljanje ostalih poslova utvrđenih Zakonom o sistemu javnih službi i Statutom škole.

    

III – Mandat ( vrijeme za koje se vrši imenovanje)

 

Direktor JU Osnovna škola ‘’Branko Ćopić’’ Prnjavor se bira na period od 4 (četiri) godine, tj. mandat direktora traje četiri godine i počinje od dana stupanja na dužnost.  

    

IV – Status

Direktor škole zasniva radni odnosi i svoja prava iz rada i po osnovu rada ostvaruje u skladu sa opštim i posebnim zakonima, kolektivnim ugovorima, Statutom JU Osnovna škola  ‘’Branko Ćopić’’ Prnjavor  te Pravilnikom o radu.

    

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

V - Uslovi za učešće na konkursu

 

Za direktora JU Osnovna škola ‘’Branko Ćopić’’ Prnjavor može biti izabrano lice koje ispunjava uslove utvrđene Zakonom o radu, Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju , Statutom Škole i Pravilnikom o uslovima i postupku izbora i razrješenja direktora osnovne škole i to:

    

1. Opšti uslovi:

- da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine,

- da je stariji od 18 godina i

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad .

    

2. Posebni uslovi:

- da ima završen prvi ciklus prvi ciklus studija u trajanju od četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent, a  na raspisani konkurs za direktora škole mogu konkurisati i lica iz člana 177. stav (2) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ,  

- da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u osnovnoj školi, nakon sticanja diplome, 

- da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora, protiv kojeg nije pokrenut  krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem. 

     

VI – Potrebna dokumentacija 

Кao dokaz o ispunjavanju opštih i posebnih uslova kandidatu su dužni uz prijavu priložiti:

1) uvjerenje održavljanstvu;

2)  izvod iz matične knjige rođenih;

3) diplomu o završenoj stručnoj spremi;

4) potvrdu kojom dokazuje da ima najmanje pet godina radnog iskustva kao stručni saradnik ili nastavnik na predmetima koji se izučavaju u školi nakon sticanja diplome;

5) ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje prilaže samo imenovani kandidat prije stupanja na dužnost;

6) uvjerenje da nije osuđivan  pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora

(Navedeno uvjerenje Škola će pribaviti službenim putem za imenovanog kandidata, a prije stupanja na dužnost);

7) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem;

8) prijedlog programa rada direktora u narednom četverogodišnjem mandatu:

9) preporuku ranijeg poslodavca, odnosno Nastavničkog vijeća škole u kojoj je kandidat zaposlen i

10) kratku biografiju sa podacima o prethodnim poslovima i razvoju karijere u struci i ostvarenim rezultatima u radu.

 

Dokazi (dokumenta) se dostavljaju u orginalu ili u ovjerenom prepisu u skladu sa zakonom

    

VII – Rok za podnošenje prijava kandidata na konkurs i način dostavljanja prijave

Prijave se mogu dostaviti lično ili poštom preporučeno, na sljedeću adresu:

JU Osnovna škola ‘’Branko Ćopić’‘, Rade Vranješević 1A 78430 Prnjavor, sa naznakom - Javni konkurs za izbor direktora osnovne škole.

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama koje izlaze na području Republike Srpske. 

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje. 

Dostavljena dokumentacija (koja je navedena u konkursu) se neće vraćati kandidatima.

    

VIII – Način i rok obavještavanja kandidata o rezultatima konkursa

Ministarstvo prosvjete i kulture dostavlja Školskom odboru odluku Vlade Republike Srpske o imenovanju direktora  u roku od osam dana od dana prijema oddluke. 

Školski odbor pisanim putem obavještava sve učesnike konkursa  o odluci Vlade o imenovanju direktora u roku od osam dana od dana prijema odluke.

 

Oglas je preuzet sa zvanične web stranice gore navedene institucije ili iz drugih izvora oglašavanja. 

11.04.2019